V západní části Krkonoš se kromě Harrachova bude moci lyžovat i ve Vítkovicích. "Budeme jezdit od pátku do pondělí, v provozu bude lanovka Prezidentský expres," uvedl starosta obce Milan Rychtr. Podmínky jsou podle něj velmi dobré. "Je tam prašan, 20 čísel nového sněhu, takže lyžování bude nádherné. Když se udělá trochu sluníčko, tak to bude úplně super," dodal. Zalyžovat si mohou zájemci i na Benecku, otevřen bude vlek Zvon a Snowtubing.

Tři dny sněžení vylepšily podmínky v Rejdicích na pomezí Jizerských hor a Krkonoš. "Připadlo 25 až 30 centimetrů, začneme pátečním večerním lyžováním a pojedeme až do pondělí," uvedl majitel areálu Martin Martínek. Lyžaři budou mít v Rejdicích k dispozici i část snowparku.

V Jizerských horách budou otevřené od pátku do neděle i dva areály Ski bižu, na Tanvaldském Špičáku a Severáku v Hraběticích. "Na Špičáku pojede lanová dráha a budou k tomu dvě sjezdovky, červená a černá. Na Severáku nám pojedou vleky U Arniky," řekl ředitel Ski Bižu Pavel Bažant. V sobotu a v neděli bude možné lyžovat ještě v areálu Černá Říčka v Desné.

Na víkend budou mít v Jizerských horách upravené stopy i běžkaři. "Připadlo minimálně 15 centimetrů sněhu. Rolba pojede od Jizerky a uvidíme asi až v pátek večer, zda bude moci upravit stopy až do Bedřichova," uvedla za Jizerskou o.p.s Jana Lhotová.