"Za poslední sněžení napadlo 55 centimetrů. Sníh padal za působení silného západního až severního větru, na závětrných svazích a žlabech je ho uloženo větší množství. Zde se vytvořily desky z převátého sněhu. Sněhová pokrývka je spodních vrstvách je vlhká až mokrá," uvedl Robert Dlouhý z Horské služby Krkonoše.

Ve SkiResortu Černá hora - Pec je otevřeno 42 kilometrů sjezdových tratí v areálech Janské Lázně, Pec pod Sněžkou, Černý Důl, Svoboda nad Úpou, Velká Úpa a Malá Úpa.

Na sjezdovkách je v Peci pod Sněžkou je 110 centimetrů sněhu, na Černé hoře 85 cm, ve Velké Úpě 50, v Černém Dole 45, v Janských Lázních 40 a ve Svobodě nad Úpou 35 metrů.

Na sjezdovce Javor 2 v Peci pod Sněžkou, na sjezdovce Modřín ve Velké Úpě a na sjezdovce Protěž v Janských Lázních probíhá denně od 18 do 21 hodin večerní lyžování. Všechny skibusy jezdí na svých linkách podle jízdního řádu.

Otevřené a sjízdné je rovněž lyžařské spojení Černé hory a Pece pod Sněžkou.

Snowtubing v Janských Lázních.Zdroj: SkiResort Černá hora-Pec

V provozu jsou LIVE parky pro výuku začínajících lyžařů v areálech Janské Lázně, Pec pod Sněžkou, Černý Důl a Velká Úpa. V LIVE parku Formánky v Janských Lázních se denně pořádají animační programy Obříkova obora pro děti od 3 let. Na Formánkách si můžou návštěvníci užít snowtubing, jízdu ve sněžném tobogánu v nafukovací duši. Otevřená je také sáňkařská cesta.

Běžkařské tratě na Černé hoře jsou upraveny v délce 33 km, v Peci pod Sněžkou pak v délce 12 km.

V lyžařském areálu v Mladých Bukách je otevřená bobová dráha denně od 10 do 17 hodin. V provozu je třísedačková lanová dráha, pět vleků včetně KIDparku a čtyři sjezdové tratě. "Podmínky pro lyžování jsou výborné, na tratích leží 50 cm technického sněhu, tratě jsou dvakrát denně upravené, vleky bez front , parkování v celém areálu zdarma," sdělili zástupci Areálu Mladé Buky.

Vrchlabský skiareál Bubákov Herlíkovice je otevřený denně od 8.30 do 16.00. Bubákov hlásí provoz kabinkové i sedačkové lanovky Bubákov, vlek 800 Bubákov. sjezdové tratě 7 a 11, Herlíkovice mají v provozu sedačku Žalý, vleky Herlíkovice 500 a Herlíkovice Max, sjezdovky rodinná 1, Pětistovka 4, Objezdová 4A a Akademická 3. Večer se lyžuje v pátek a sobotu na sjezdovce Herlíkovice 500.

Kvůli přetížené dopravě staví Pec pod Sněžkou na příjezdu do horského střediska velký parkovací dům. Umožní parkování 457 vozidlům. Hotový má být ve druhé polovině letošního roku.
V Krkonoších kolabovala doprava. V Peci pod Sněžkou byla kolona 2,5 kilometru