První ročník dvoudenního festivalu s názvem JBC Fest se uskuteční v pátek 5. a v sobotu 6. srpna.

Zahrají na něm Visací zámek, Vladimir 518, Pipes and Pints, Mydy Rabycad, UDG, Prague Conspiracy, SKAMPIDA, Rabies, Eddie Stoilow Hentai Corporation, MUERTI, Overhype, PSH a The Rocket Dogz, Status Praesents, Twisted Rod a další.

V rozhovoru odpovídal hlavní organizátor JBC Festu Tomáš Slavík.

Tomáš Slavík.Zdroj: archiv

Už třetím rokem pořádáte JBC 4x Revelations na Dobré vodě, což je poměrně úspěšná akce. Loni tam bylo přes den 10 tisíc lidí, večer 4 tisíce, takže jste se rozhodli pro fesťák.

První důvod byl ten, že JBC 4x Revelations je sportovní akce. Hodně lidí říká, že je to dobrá party, je tam spousta koncertů. Loni tam třeba bylo deset kapel a šest DJů. Uvědomili jsme si, že lidem asi akce tohoto typu chybí a chceme, aby Revelations zůstalo hlavně sportovní. Vytvořili jsme tedy dvoudenní open air JBC Fest.

Tomáš SlavíkTomáš Slavík je profesionální závodník na horském kole. Je dvojnásobný mistr světa ve fourcrossu. Horskému kolu se věnuje od svých šesti let, takže přes dvacet let. Profesionálně závodí už více než deset let. Závodí hlavně v disciplíně Four-Cross, City Downhill a v dalších atraktivních disciplínách. V Jablonci nad Nisou již čtvrtým rokem pořádá závod světové série horských kol JBC 4X Revelations a letos poprvé nový hudební festival JBC FEST.

V jakém žánru se ponese JBC Fest?

Zaměřujeme se spíše na kytarovou muziku. Nejde úplně o mainstream. Cílíme hlavně na komunitu extrémních sportovců a milovníků kytarové muziky, ne ten hlavní proud. Všechny naše akce jdou jiným směrem. Ale chceme, aby se tam dokázali bavit všichni, takže je tam spousta doprovodných akcí a atrakcí.

Kolik se na pódiích vystřídá kapel? Které berete jako hlavní?

Máme potvrzených zhruba dvacet kapel i s lokální scénou. Headlinery jsou Visací zámek, Pints and Pipes, Vladimir 518, Eddie Stoilow, ale pak tu máme spoustu lokálních skupin, včetně Mydy Rabycad, kteří teď dost jedou a hráli například na Glastonbury, což je nejznámější festival na světě…

Chtěli byste z festivalu udělat tradici?

Přišlo nám, že tu chybí v Jablonci hudební akce, na kterou by lidé šli vyloženě za hudebním vyžitím. Na našem JBC 4x Revelations už jistou tradici má. Lidé se tam scházejí každoročně, takže bychom byli rádi, kdyby Jablonečáci JBC Fest vzali za svůj a byli na něj patřičně hrdí.

Jak bude vypadat areál? Měli by se obyvatelé Mšena bát hluku?

Festival proběhne na poloostrovu Tajvan na louce. Kapely budou hrát na dvou stagích, ale v areálu bude ještě jedna třetí odpočinková. V areálu bude asi 30 stánků, několik krytých stanů, dětský koutek, dětské hlídání, pumptrack, paddleboardy a další aktivity…

Stage budou hned vedle veřejných záchodů a hudba bude hrát směrem pryč od sídliště, aby to co nejméně zatěžovalo paneláky.

Kdy máte noční klid?

Noční klid máme od 23:00 s tím, že ve 23 budou všichni opouštět areál. Otevřeno budeme mít od poledne, takže ta prodloužená hodina nočního klidu nám stačí a obyvatelé Jablonce to určitě také zvládnou.

Soutěžte s Deníkem a vyhrajte po dvou vstupenkách na nový hudební open air JBC Fest

OTÁZKA: JAK SE JMENUJE NOVÝ SINGL PSH?

Správnou odpověď posílejte na emailovou adresu Hana.Langrova@denik.cz společně s celým jménem a telefonním číslem, abychom vás mohli informovat o výhře.

Prosíme čtenáře, aby se ujistili, že mají v daný termín opravdu čas a na akci přijdou a lístky nepropadnou, jak už se několikrát stalo.

Program JBC Festu

Pátek 5. srpna

Countdown To Madness

UDG

Hentai Corporation

Overhype

Xavier Baumaxa

The Atavists

Pipes and Pints

Visací Zámek

Sobota 6. srpna

Meredith Hunter

The Boom

Twisted Rod

Rabies

Status Praesents

Muerti

Skampida

Prague Conspiracy

Eddie Stoilow

Vladimir 518 + Rocket Dogz

Mydy Rabycad