Hasiči během 24 hodin vyjížděli k téměř třiceti událostem. Převážná většina zásahů se týkala popadaných stromů, hasiči je odstraňovali například v Jablonném v Podještědí, Mníšku, Chrastavě nebo na Frýdlatsku Raspenavě a Jindřichovicích pod Smrkem.

Stromy bránily provozu také na komunikacích na Českolipsku, hasiči vyjeli do Žandova, Doksy a Nového Boru. „Po půl třetí odpoledne likvidovali hasiči ze Zákup uvolněnou dvoumetrovou plechovou ceduli z fasády domu, která ohrožovala kolemjdoucí,“ uvedla mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

V pátek ráno vyjížděli hasiči ještě ke dvěma událostem, které vítr způsobil přes noc v Hejnicích. V ulici Lázeňská museli zabezpečit plechovou střechu základní školy poškozenou větrem. Hasiči uzavřeli hlavní vchod do budovy a žáci, učitelé i návštěvníci školy musí využívat náhradní vstup. Druhou událostí byl pád vzrostlého stromu na budovu Mateřské školy Zvoneček v Hejnicích. Část objektu je poškozena, ale školka zůstává v provozu a děti užívají nepoškozené části budovy.

„Nikdo nebyl zraněn,“ dodala Bílková.