Od rána se v regionu stalo i množství dopravních nehod. Na horách by se při sněžení a větru mohly tvořit sněhové jazyky.

Cesty první třídy v Libereckém kraji silničáři ošetřili chemicky. Jsou proto mokré, nebo na nich zůstávají zbytky rozbředlého sněhu. Na menších silnicích je ujetý sníh s posypem. Například na Jablonecku museli silničáři vozovky na cestách druhé a třetí třídy i pluhovat.

V horských částech kraje mohou cesty namrzat. Na vedlejších silnicích v Krkonoších zůstává zledovatělá vrstva, kterou nyní pokryl sníh.

Počasí se podepsalo i na řadě nehod. Osobní auto ráno narazilo do svodidel na rychlostní silnici mezi Libercem a Turnovem. Další vůz havaroval v opačném směru při příjezdu do krajského města. Dvě osobní auta ráno havarovala i v Mimoni, další v Pertolticích pod Ralskem nebo v Turnově.

Dopoledne se na silnici číslo 35 u Chotyně na Liberecku převrátil vlek kamionu a silnici zablokoval. Jeden jízdní pruh museli silničáři po nehodě dvou osobních aut zavřít i na silnici číslo 38 u Doks na Českolipsku. Další nehody se staly ve Svijanském Újezdu a v obci Blíževedly.

Podle předpovědi dnes bude oblačno až zataženo s občasným sněžením, které bude v nižších polohách přecházet v déšť se sněhem a déšť. Teploty se budou odpoledne pohybovat od jednoho do čtyř stupňů nad nulou, na horách od minus třech do plus jednoho stupně. Na horách se také čeká až nárazový vítr. Ve večerních hodinách by se při poklesu teplot mohlo tvořit náledí.