Tipy Deník

Workshop: Skvělé domácí kvašení!

Vážení a milí,

máme pro vás skvělý workshop zaměřený na přípravu extrasuper zdravého a chutného jídla! V podstatě tak zdravého, že když přidáte saunu, pak na vás žádná choroba nemůže!

V KultiVARu se tentokrát budou připravovat pokrmy, které prochází procesem fermentace.. Kateřina a Filip vás naučí své vychytané domácí kvašené dobroty, které si budete moci připravovat sami doma, jednoduše, bez speciálních přístrojů a pomůcek.

• SOJOVO-RÝŽOVÝ TEMPEH
• SEMÍNKOVÉ A KOKOSOVÉ JOGURTY
• KVAŠENÁ ZELENINA (PICKLES)
• KVASOVÝ CHLÉB

Co se tedy všechno na kurzu naučíte:
• Naučíte se dělat několik druhů rostlinných jogurtů
• Naučíte se pracovat s žitným kvasem, upéct kvasový chléb a
kvasové placky
• Proniknete do světa pickles (fermentované zeleniny), které
prokvasíte 4 různými způsoby
• zjistíte, že vyrobit domácí sójovo-rýžový tempeh je velmi
jednoduché a bezkonkurenčně chutné

A tím to nekončí, na kurzu se ještě dozvíte:
• jak ušetřit na probioticích
• jak revitalizovat váš druhý mozek – střevní mikrobiom
• přednosti kvasového pečiva a fermenované zeleniny
• jak lépe vstřebávat živiny a minerály
• porozumnět rozporuplným výživovým doporučením a stylům
• čím nahradit nekvalitní mléčné výrobky ve svém jídelníčku
• jak je to se sójou, je zdravá nebo škodlivá?

Kurzem vás provedou lektoři Kateřina Halamová a Filip Říha:

Filip před devíti lety přinesl do Čech kouzla živé stravy, kterou postupně propojil s lokálními principy, makrobiotikou, a celostním životním stylem. Dvě oblasti stravování, na které nedá dopustit, jsou fermentace a očisty. Naučí vás množit probiotika a dělat si vynikající kokosové a semínkové jogurty, které upgradují váš střevní mikrobiom a energii.
www.filipriha.cz

Kateřina na svých kurzech propojuje východní moudrost s výživovou scenérií západní dietetiky, českým klimatem a tradicemi. Učí o výživě s přesahem a vysvětluje, jak se bez dogmat a manipulací rozientovat v rozporuplných výživových doporučení a najít si svou vlastní cestu. Prakticky vás naučí pracovat s žitným kvasem, upéct si kvasový chléb a žitné zeláky, prokvasit na vícero způsobů zeleninu a připravit si v domácích podmínkách vynikající rýžovo-sojový tempeh.
www.zivost.cz

Kateřinu a Filipa propojuje jejich práce v Akademii léčivé výživy (www.akademielecivevyzivy.cz), kde provádí studenty na jejich cestě za poznáním :)

CELODENNÍ KURZ BUDE PROBÍHAT V SOBOTU 2.12.
Kapacita míst je 15, neváhejte si tedy místo rezervovat, cena je 1800 Kč za účastníka, místo si rezervujete zaplacením zálohy 1000 Kč přes náš web www.kultivar.xyz, zbytek bude doplacen na místě v den konání události.

Těšíme se za měsíc na viděnou!
Katka, Filip a KultiVAR

2. 12.  (10:00–17:00)
Na Rybníčku 387/6, Liberec
SDÍLEJ:

Akce ve vašem okolí

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT