Otevřené památky
KDY: úterý - neděle 
KDE: Bezděz, Valdštejn, Trosky

Vybrané hrady se otevřely veřejnosti. Do areálů se smí jen v omezených skupinkách a bez průvodce, takže každý návštěvník bude průvodcem sám sobě s tištěným textem. Je nutné i nadále dodržovat nařízení týkající se rozestupů, respirátorů, v prostoru památek jsou umístěny dezinfekce rukou. Bezděz je otevřen od 9 do 16.30. Velká věž je uzavřena z důvodu opravy.

Ukliďme Jizerky
KDY: Sobota 15. května – neděle 16. května
KDE: Jizerské hory
ZA KOLIK: zdarma

Zapojte se do tradičního úklidu Jizerek po zimě. Úklidové pomůcky si můžete vyzvednout v infocentru v Liberci, Jablonci nad Nisou, v Bedřichově a Tanvaldu nebo v den konání akce u dobrovolníků na parkovištích v Bedřichově, na Jizerce a v Hraběticích. Vyrazte na výlet a po cestě sbírejte odpadky. Až je neunesete, zanechte je na dobře viditelném a dostupném místě. Jejich polohu nám nahlaste na tel.: 739 375 658 nebo na mailu: sefl@projizerky.org

Liberec kontra Reichenberg
KDY: do konce roku
KDE: Severočeské muzeum Liberec 

Kromě fotografií, obrazů, grafik a také unikátních střeleckých terčů dokumentují radikální proměny města také architektonické modely. Ty nebyly nikdy vystaveny, některé pocházejí až ze 60. let 20. století a jsou tak exponáty samy o sobě. Návštěvníci mohou spatřit modely lidové architektury Liberce vedle moderní Strossovy vily nebo modely libereckých sídlišť. Výstavní projekt Severočeského muzea je výběrem pozoruhodných exponátů dokumentujících spletitý a zajímavý architektonicko-urbanistický vývoj Liberce

Poslední trik Georgese Méliése
KDY: Sobota 15. května od 8 hodin (do neděle 16. května, 20 hodin)
KDE: YouTube kanál Naivního divadla Liberec
ZA KOLIK: zdarma

Inscenace Divadla Drak inspirovaná pozoruhodným životním příběhem a dílem průkopníka kinematografie George Méliése zve diváky do lákavého prostředí kouzelníků, triků a magie. Na Meliésův svět plný bezbřehé imaginace je dokonce i smrt krátká, neboť celuloid, iluze a fantazie jsou zbraně, které snad mohou i Zubatou porazit… Nebo ne? To se dozvíme na konci cesty fascinujícím životním příběhem největšího filmového kouzelníka všech dob.

David Hanvald: Rukopis převzít nejde!
KDY: do 29. srpna
KDE: Oblastní galerie Lázně Liberec

David Hanvald (nar. 1980 Liberec) patří v současnosti zcela určitě mezi nejvýznamnější umělce spjaté s regionem Liberecka, jejichž věhlas daleko přesahuje hranice České republiky. Již řadu let prostřednictvím geometrické abstrakce reaguje na podněty moderny pomocí cyklického zpracování myšlenkových představ a přehodnocování podnětů ikonických osobností moderního umění. Výstava představí jeho cyklus obrazů s názvem Stavebnice, obohacen o nejnovější textové kaligrafie, vše v netradiční instalaci vytvořené na míru funkcionalistické podbazénové haly Lázní.

Kino online
KDY: viz program
KDE: www.kulturadoksy.cz
ZA KOLIK: 100 Kč

Nejpozději hodinu před začátkem projekce zakoupíte vstupenku na www.kulturadoksy.cz. Nejpozději 30 minut před začátkem projekce pak obdržíte e-mail s odkazem na stream. Kromě projekce samotné je je k dispozici půl hodiny před a půl hodiny po filmu chat, kde si můžete popovídat s ostatními diváky.

Program:

Čtvrtek 13. 5. ve 20:00: Harry Potter kvíz: O. V. C. E.
Pátek 14. 5. ve 20:30: Havel
Sobota 15. 5. ve 20:30: Šarlatán
Neděle 16. 5. ve 20:30: Divoká stvoření jižních krajin