Liberecké Velikonoce 2022
KDY: Pátek 8. dubna ve 14 hodin (do 17. dubna)
KDE: nám. Dr. E. Beneše Liberec

Po dvou letech, kdy svátky jara probíhaly v přísných vládních opatřeních, to letos bude konečně jiné. Jste srdečně zváni na velikonoční trhy na náměstí před libereckou radnici. Kromě bohatého výběru tradičního velikonočního zboží se můžete jarně naladit také některou z doprovodných akcí. Čeká vás spousta hudby, workshopy, tvořivé dílny, divadlo nejen pro děti, vystoupení žáků libereckých základních i mateřských škol. Zkrátka bude toho hodně. Podrobný program najdete na www.visitliberec.cz.

Skyline
KDY: Pátek 8. dubna ve 20 hodin
KDE: Bunkr music club Liberec
ZA KOLIK: 270 Kč

Česká hudební skupina, pro kterou je typická elektronická taneční hudba, vznikla v roce 1997 v Praze. Zpěvačku Marku Rybin a MC Jacoba doplňuje kytarista Majkii B a dvojice zakládajících členů – DJ Hiffi a bubeník Radek Bureš. Jejich živá vystoupení jsou jedinečná a kapela za ně získala již několik ocenění.

Šmuky
KDY: Pátek 8. dubna (do 28. dubna)
KDE: Krajská vědecká knihovna Liberec
ZA KOLIK: vstup zdarma

Výstava Martina Grosmana představí výběr z autorovy aktuální šperkařské tvorby. Série šperků, jejichž hlavním materiálem je sklo, bude doplněna o tvarově a materiálově příbuzné plastiky. Autorské šperky Martina Grosmana balancují na hraně mezi designem a volným uměním a mohou tedy nabourávat zažité konzervativní uvažování nad podobou šperku a zároveň obohacovat o setkání s jednou z jeho současných poloh.

Velikonoce v Křišťálovém údolí
KDY: Sobota 9. a neděle 10. dubna od 9 hodin
KDE: Liberecký kraj, Krkonoše
ZA KOLIK: vstup zdarma

Zahajte velikonoční svátky už v předcházejícím víkendu. Čekají vás dva dny otevřených dveří ve sklárnách, ateliérech a muzeích. Nejen krásné velikonoční ozdoby, ale i výrobu šperků, bižuterie a skleněných výrobku zažijete ve velikonoční atmosféře přímo v místech vzniku. Velikonoční program připravily sklárny i některá muzea. Nejen, že se sami zapojíte v tvořivých dílnách, ale můžete se zapojit i do soutěže o zajímavé ceny. Seznam všech subjektů Libereckého kraje, které se do akce zapojí i s konkrétním programem právě u nich naleznete na crystalvalley.cz.

Velikonoční trhy
KDY: Sobota 9. a neděle 10. dubna od 9 do 16 hodin
KDE: zámek Sychrov
ZA KOLIK: 50 Kč

Tradiční velikonoční trhy spojené s ukázkami řemesel, prodejem tradičního zboží a programem pro děti i dospělé. Vystoupí komediant, klaun a kejklíř Vojta Vrtek a Divadelní studio dell´Arte.

Velikonoční ateliér
KDY: Sobota 9. dubna v 10 hodin
KDE: Oblastní galerie Liberec - Lázně

Sobotní výtvarná díla pro veřejnost probíhá od 10 do 13 hodin – přijít lze kdykoli v tomto čase. Návštěvníci si mohou vyrobit velikonoční ozdoby a připomenout si všechny velikonočních tradice.

Kde budeme bydlet
KDY: Sobota 9. dubna v 10 hodin
KDE: Schubertova vila Hrádek nad Nisou
ZA KOLIK: 120/80 Kč

Medvěd architekt. Medvěd řemeslník. Medvěd bytový designer. Medvěd odborník na přírodní nemovitosti. Co se musí stát medvědovi, aby se vydal na cestu stavitelského poznání? Loutková pohádka o medvědovi, který putuje lesem a hledá vhodné místo k bydlení.

Velikonoční jarmark
KDY: Sobota 9. dubna ve 13 hodin
KDE: náměstí T. G. Masaryka Frýdlant

Město Frýdlant vás zve na Velikonoční jarmark. Pro děti budou připravené soutěže a výtvarná dílna. Pro dospělé stánky s tématem Velikonoc a občerstvením.

Žáci a zaměstnanci liberecké školy vytvořili živou vlajku Ukrajiny.
Pomáhají dětem uprchlíků. Žáci ze ZŠ Husova pořádají finanční sbírku

Vratislavické Velikonoce
KDY: Sobota 9. dubna ve 14 hodin
KDE: IGI Vratislavice

Nově před IGI Vratislavice se můžete těšit na jarní koncert dětí z vratislavických mateřských škol, tvoření jarních dekorací pro děti i dospělé a možnost ochutnat regionální dobroty a to vše v příjemné velikonoční atmosféře.

Žabí zámek
KDY: Sobota 9. dubna v 15 hodin
KDE: Naivní divadlo
ZA KOLIK: 100 Kč

Snově pohádkové dobrodružství malého Štěpána a skřítka Umpina je na první pohled fantaskní a napínavou výpravou do žabího království, ohrožovaného spiknutím zlotřilých mloků. Ale ve druhé rovině, pro Gaardera tolik typické, se nenásilnou formou vyrovnává také s tématy prvního setkání dítěte se smrtí v rodině, hledání vlastní identity či pochopení důležitých životních hodnot.

Velikonoční dílny
KDY: Neděle 10. dubna v 15 hodin
KDE: restaurace U Loterie Dlouhý Most
ZA KOLIK: 40 Kč

Velikonoční tvoření pořádá pro děti ale i pro jejich rodiče obec Dlouhý Most.

Michal David - Britterm Tour 2021
KDY: Sobota 9. dubna v 19 hodin
KDE: Home Credit Arena a Sport Park Liberec
ZA KOLIK: od 490 Kč

Diváci se mohou těšit na největší hity Michala Davida. Playlist bude pestrý a některé písně budou vybrány přímo na přání fanoušků.

Rammstein Members Club
KDY: Sobota 9. dubna ve 20 hodin
KDE: Dům kultury Liberec
ZA KOLIK: 299 Kč

Mistrovská hudební a vizuální interpretace společně s pyrotechnickou show.

UDG
KDY: Sobota 9. dubna ve 20 hodin
KDE: Club Warehouse Liberec
ZA KOLIK: 350 Kč

Populární kapela, kterou dobře zná každý český nejen festivalový fanoušek vydala nové album a do Liberce ji přijede představit na svém prvním koncertě v klubu Warehouse.

Velikonoce v muzeu
KDY: Neděle 10. dubna ve 13 hodin
KDE: Severočeské muzeum

Výtvarná dílna "jarní smaltování" (za 50 Kč), pletení pomlázky, prodej staročeského velikonočního pečiva, velikonoční zvyky a pranostiky v muzejním parku.

Nejkrásnější příběh světa
KDY: Neděle 10. dubna v 16 hodin
KDE: Knihkupectví a antikvariát Fryč Liberec

Přinese miminko čáp? A jak si takové miminko žije v bříšku maminky, a co všechno spolu zažívají se dozvíte v této pohádce. A protože maminka je tak trochu klaun, bude u toho i legrace. A zahrají si s ní i diváci.