Rusalka
KDY: Pátek 18. června ve 20 hodin
KDE: zámek Sychrov
ZA KOLIK: 590 - 990 Kč

V příjemném prostředí zámku Sychrov můžete zažít krásný, romantický večer s jednou z nejslavnějších a nejoblíbenějších oper v exkluzivním provedení předních českých pěvců, pojatou jako komorní drama lásky a zrady na pozadí dvou světů - přírody a světa lidí. Toto nastudování Dvořákovy opery v originálním doprovodu klavíru a harfy si klade za cíl zdůraznit mimořádné libreto Jaroslava Kvapila. Věříme, že v tomto neobvyklém uvedení si posluchač najde i ty nejjemnější nuance geniálního díla. Účinkují: Tereza Mátlová, Peter Berger, Ester Pavlů, Daniel Hůlka, Vladimír Chmelo.

UDG před Bunkrem
KDY: Pátek 18. června
KDE: Bunkr Rock Club Liberec
ZA KOLIK: 350 Kč

Stejně jako v loňském roce připravil i letos klub Bunkr sérii letních koncertu venku před podnikem, aby tak přinesl lidem koncerty i ve chvíli, kdy jsme stále ještě svázáni řadou protiepidemických opatření. Startuje se s původně ústeckou kapelou UDG.

Pilsen Queen Tribute Band: Bohemian Rhapsody
KDY: Pátek 18. června ve 20 hodin
KDE: Pardálcentrum Jablonné v Podještědí
ZA KOLIK: 300 Kč

Pilsen Queen Tribute Band je hudební skupina z Plzeňského kraje, kterou tvoří ověření muzikanti mající za sebou stovky vystoupení v kapelách různého žánru. Aby vzdali hold této kapele, začali spolu v létě roku 2007 hudebně spolupracovat Pavel Vlach, Filip Nováček, Michal Rajtmajer, Roman Škala, Martin Petrášek a Radek Vaník. Výsledkem jejich spolupráce je projekt s názvem Pilsen Queen Tribute Band. Hudební projev tohoto seskupení lze charakterizovat jako precizní hudební reprodukci studiových verzí skladeb skupiny Queen včetně tolik charakteristických vokálů (zpívají 4 členové skupiny). Samozřejmě některé písně doznaly oproti originálu jistých změn, např. novější zvuk, nebo jsou obohaceny některými invenčními prvky. Repertoár skupiny je tvořen množstvím skladeb, které tvoří průřez téměř celou tvorbou skupiny Queen. 

Semafor
KDY: Pátek 18. června v 19 hodin 
KDE: Divadlo F. X. Šaldy Liberec
ZA KOLIK: 130 Kč

Kabaret plný slavných písní Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra.

Muzejní noc s katem Mydlářem
KDY: Pátek 18. června v 18 hodin
KDE: nádvoří radnice Frýdlant
ZA KOLIK: 50 Kč

Přijďte si s námi připomenout 400. výročí popravy českých pánů na Staroměstském náměstí v Praze. Čeká Vás bohatý program, pro děti budou připravené různé úkoly a ani dospělí nepřijdou zkrátka. Akce se bude odehrávat na nádvoří radnice, u městských hradeb a katovské branky a poslední stanoviště bude v muzeu Špitálek.

Dětský den v Heřmanicích.
OBRAZEM: Dětský den v Heřmanicích v Podještědí

Den žiraf
KDY: Sobota 19. června v 10 hodin
KDE: Zoologické zahrada Liberec

Byli jste někdy v žirafinci mimo návštěvnickou trasu? Máte možnost se příští sobotu podívat. V rámci Mezinárodního dne žiraf jsou připravené komentované prohlídky zázemí žiraf. Prohlídky proběhnou pouze v sobotu 19.6. v 10.00, 11.00 a 13.00 hod. Kapacita je omezena - je tedy nutná rezervace předem na webu zoo.

Motorkářské žehnání
KDY: Sobota 19. června v 10 hodin
KDE: Kostel sv. Vavřince Dlouhý Most
ZA KOLIK: Vstup zdarma

Tradiční motorkářská bohoslužba s požehnáním motorkářům a jejich strojům. Ve spolupráci s Jawa Dlouhý Most.

Slavnosti slunovratu
KDY: Sobota 19. června
KDE: Skalní vyhlídka Martinská stěna, Liberec

Tradiční slavnosti slunovratu na Martinské stěně v Liberci-Kateřinkách. Od 14.30 vystoupí Divadlo Krtek s představením Cirkus plný pohádek a od 15.30 zahraje Marek Dusil Blend. 

Bugrfest
KDY: Sobota 19. června
KDE: Šibeničák Český Dub

Sice s řadou omezení, přesto proběhnou tradiční městské slavnosti, které se konají od roku 2007. Od 18 hodin se na pódiu začnou střídat kapely: Waldovy matušky, Jiří Schelinger memory band a Adaptace.

Jahodová neděle
KDY: Neděle 20. června v 10 hodin
KDE: nám. Dr. E. Beneše Liberec
ZA KOLIK: Vstup zdarma

A máme tady další tradiční akci. Jako vždy si nakoupíte jahody, ochutnáte spoustu dobrot nejen z jahod a konečně se pobavíte u živé kapely. Tentokrát to bude Duo BIGBand, které vás hudebně provede celou nedělí. Mluvené slovo obstará skřehotající JAHODA Jitka Mrázková a ta také připravila nejen pro děti tvořivé dílničky a další zábavu.