Hledá se tenor
KDY: Pátek 14. ledna v 19 hodin
KDE: Divadlo F. X. Šaldy Liberec
ZA KOLIK: 150 - 490 Kč

Děj muzikálu nás přenese do roku 1934, kdy se v operním domě v americkém Clevelandu chystá velkolepé představení Verdiho Otella. V hlavní roli má účinkovat světově uznávaný tenor Tito Merelli a všichni netrpělivě očekávají jeho příjezd. Ten má ovšem jiné starosti a ředitel divadla začne hledat záskok. Komedie půvabně, s nadhledem a především s nadsázkou obnažuje divadelní prostředí, operní fazónu a výstřední svět celebrit. Muzikál zkomponoval Brad Caroll na libreto a texty písní Petera Shama podle původní hry Kena Ludwiga.

Jan Flaška: Fotojatka
KDY: Pátek 14. ledna v 19 hodin
KDE: Knihkupectví a antikvariát Fryč Liberec

Večer projekcí z toho nejlepšího, co nabízí světová i domácí tvůrčí a dokumentární fotografie. Večer, který balancuje někde mezi přednáškou a stand - up komedií.

Večer v Naivním: Divadlo pod Palmovkou: Bezruký Frantík
KDY: Pátek 14. ledna od 19:30 hodin
KDE: Naivní divadlo Liberec
ZA KOLIK: 450 Kč

Čáp, který ho nesl rodičům, mu před narozením ukousl ruce, a tak se Frantík narodil bez nich. Jeho upřímné nadšení je však naprosto nakažlivé. A to i v dobách, kdy je optimizmus jediné bohatství, které mu zbývá. Nohama se naučil dělat vše, co dítě potřebuje – vzít kámen a přehodit kostel, pouštět draka, cvrnkat kuličky a taky se prát. Černo-černá komedie podle skutečného příběhu se soustřeďuje na vypjaté chvíle Frantíkova života, v nichž tvrdohlavý člověk usiluje o vymanění se z daného osudu i prostředí. Na pozadí novodobých českých dějin tak Frantíka čeká veliký zápas o lidskou důstojnost.

Klaun Pingu
KDY: Sobota 15. ledna v 10 hodin
KDE: Brána Trojzemí Hrádek nad Nisou
ZA KOLIK: 50 Kč

Divadelní komedie pro děti se nechává volně inspirovat slavným večerníčkem o tučňákovi Pingu. Přistihneme ho v domácím iglů jen s maminkou, neboť taťka s bráškou odjeli za dědou. Nezbedný synáček v drsné krajině sněhu, ledu zlobí a zlobí.

Ski Ještěd spouští další sjezdovky
KDY: Sobota 15. ledna a neděle 16. ledna
KDE: Skiareál Ještěd, Liberec
ZA KOLIK: viz. ceník na www.skijested.cz

Díky příznivým sněhovým podmínkám a mrazivým teplotám posledních dní se podařilo připravit pro vás další sjezdovky. Již tento víkend 15. - 16.1. se tedy můžete nově svézt i na Liberecké a rodinné Bucharce. V provozu tedy bude i lanová dráha Černý vrch a také Restaurace Můstek u její nástupní stanice. Denní lyžování je od 8:30 do 16 hodin, večer od 18 do 21 hodin. 

První z pěti zastávek série závodu Red Bull se jel na Ještědu.
FOTO: Jezdci se vrhli na ještědskou Skalku. Na startu byl i pilot Martin Šonka

Rodinné odpoledne: Boj o oheň a procházka zákulisím
KDY: Sobota 15. ledna v 15 hodin
KDE: Naivní divadlo Liberec
ZA KOLIK: 100 Kč

Příběh se odehrává v pravěku, přičemž výchozí inspirací této inscenaci se stala klasická tragédie Romeo a Julie. Dva znepřátelené kmeny mezi sebou již od nepaměti bojují a se svým soupeřením nedovedou ustat. Jen dva mladí členové kmenů, dívka Kočka z kmene Amuletů a mladík Huban z kmene Talismanů, na vzájemnou nevraživost svých předků nehodlají navazovat. Díky jejich lásce získává slovo oheň zcela novou symboliku a právě jejich pouto nakonec usmíří i oba znepřátelené rody. Po představení se uskuteční procházka divadelním zákulisím s průvodcem.

Dětský karneval
KDY: Sobota 15. ledna od 15 hodin
KDE: Centrum volnočasových aktivit Chrastava

Hudební divadlo Hnedle Vedle přiváží pásmo živých písniček, scének a skečů pro malé i větší diváky.

Společenstvo vlastníků
KDY: Sobota 15. ledna v 19 hodin
KDE: Malé divadlo Liberec

Režisér, autor a herec Jiří Havelka je bezesporu jedna z nejvýraznějších osobností současného českého divadla. Jeho tvorba vyrůstá z tradice autorského divadla, studoval u Jana Schmida a začínal ve Studiu Ypsilon. Jeho hry vznikají z kolektivní herecké improvizace a právem jsou oceňované jako osobitá součást českého dramatu. Společenstvo vlastníků je poctivá komedie o malých českých sousedech a jejich velkých starostech. Dohodnou se na prodeji nepotřebných půdních prostor, aby získali peníze na opravy společného zařízení? Nebo je důležitější, kolikrát se kdo sprchuje? Místo konstruktivní dohody o praktických věcech se zaplétají do nesmyslných, ale o to vášnivějších hádek o absurdní hlouposti. Budete mít zaručeně pocit, že tyhle legrační typy odněkud znáte.

Vánoční koleda
KDY: Sobota 15. ledna v 19 hodin
KDE: Divadlo F. X. Šaldy Liberec
ZA KOLIK: 150 - 380 Kč

Obchodník Eduard Vydřigroš je lakotný. Vlastně miluje jen jedno – peníze! Hromadí je a škudlí, kde se dá. Ani o Vánocích nedokáže být laskavý a štědrý. Brzy se má ale všechno změnit. Na Štědrý den se mu zjeví Duch Nevinnost, Duch Mamon a Duch Temnota. Snad zlému lakomci spadnou klapky z očí, a rozhodne se pro zásadní životní změnu.

Ledový Bastard Bedřichov
KDY: Sobota 15. ledna od 16 hodin
KDE: běžecky stadion Bedřichv

Nejdrsnější běžecký závod Jizerských hor je opět tady, tentokrát v zimním období.Ledový Bastard Bedřichov startuje na běžeckém stadionu v Bedřichově. Trasa závodníky zavede do okolních lesů a kopců. Děti závodí od 16 hodin, dospělí pak od 17 hodin. Více na bedrichovskybastard.cz.