Za jídlem 17.9.2022 Pizza z bramborového těsta: Je jednoduchá, rychlá a překvapí chutí Italskou pizzu známe všichni. Zkoušeli jste ale někdy vytvořit tradiční pochoutku z bramborového…
Za jídlem 12.9.2022 Recept, při kterém ušetříte: Kuřecí stehna na šalotce a žampionech Na tento oběd pro více hladových krků postačí pár surovin a zhruba půl hodiny času. Postup je…
Věda 12.9.2022 Sůl nad zlato? Dochucování může způsobit předčasné úmrtí, zjistili vědci Odborníci v nové studii zjistili, že časté dochucování uvařeného jídla solí může lidem zkrátit…
Za jídlem 3.9.2022 Mini verze Pavlova: Plněnému dezertu sluší ovocné zdobení Nebojte se zkusit tenhle dezert, který je celosvětově velmi oblíbený. Příprava je opravdu…
Za jídlem 28.8.2022 3 Těhotnej kuchař: Medailonky z panenky naservírujte k večeři svojí divožence „Já dělávám medailonky z panenky z prasnic. Ta je větší a hodí se na ně víc,“ radí Těhotnej…
Za jídlem 22.8.2022 15 Zvedněte dětem ve škole náladu. Dopřejte jim chutnou a výživnou svačinu Co všechno dokáže dětem ve škole pozvednout náladu? Jednička z písemky, hry se spolužáky o…
Zdraví 19.8.2022 3 Minerální kameny z Jizerských hor dodávají energii hostům unikátního hotelu Na sílu kamenů, které její hosty dobíjejí energií a třeba také léčí, vsadila ředitelka hotelu…
Za jídlem 14.8.2022 6 Švestkové knedlíky desetkrát jinak. Velkou roli hrají na Trnkobraní Období švestek trvá až do září a využití tohoto oblíbeného ovoce je víc než pestré. Ostatně…
Věda 11.8.2022 Nebezpečná sůl: Vědci přišli s řešením, jak ji vynechat a uchránit si zdraví Klasická česká pohádka praví, že sůl je nad zlato. Nové výzkumy však naznačily, že pro lidské…
Za jídlem 8.8.2022 Bublanina jako sen. Vláčnému a nadýchanému těstu dominuje ovoce Bublaniny bývají často dusivky. S tímto receptem s tajnou ingrediencí už ji ale nikdy nebudete…
Za jídlem 6.8.2022 Recept na vepřovou panenku: Vynikající volbou je s hořčičnou omáčkou Vepřová panenka je vždycky sázkou na jistotu. A je jen na vás, zda si ji dopřáváte propečenou do…
Poradny 5.8.2022 8 Jak přežít ve zdraví letní grilování, když máte nemocné srdce nebo jste diabetik Léto bez pořádných grilovaček je dost nepředstavitelné. Jenže součástí posezení u grilu a…
Za jídlem 24.7.2022 Chutný a jednoduchý oběd: Čevabčici s petrželovými bramborami V Česku snad není nikdo, kdo by neznal čevabčiči. Příprava válečků z mletého masa, cibule a…
Za jídlem 9.7.2022 Cuketová pizza: Zdravější verze oblíbeného jídla, která nadchne svou chutí Milujete pizzu, ale kvůli kaloriím si ji odpíráte? Už nemusíte! Vyzkoušejte zdravější verzi…
Za jídlem 6.7.2022 Jídlo, které nasytí. Vyzkoušejte zapečené brambory s kuřecím masem a brokolicí Zapékání je jedním z nejoblíbenějších způsobů úpravy brambor. A není divu. Zapečené brambory s…
Za jídlem 4.7.2022 Znáte píchanou buchtu? Je dokonalá, přitom tak jednoduchá Rychlá buchta na plech, která se po upečení propíchá vařečkou a zalije sametově jemnou…
Za jídlem 29.6.2022 3 Jak na kvalitní hamburger z grilu? Vše začíná u dobře zvoleného masa Na burgery se často díváme svrchu jako na importovanou záležitost. Když se ale udělají dobře, na…
Jak chutná Česko 27.6.2022 Jak chutná Moravskoslezsko? Máme pro vás osvědčené recepty čtenářů Deníku Přinášíme vám recepty na lahodné pokrmy. Svými tipy a zkušenostmi přispěli čtenáři Deníku ze…
Za jídlem 20.6.2022 Péřová buchta: Sázka na jistotu, která potěší rodinu i návštěvu Jednoduchá buchta na plech s pudinkem a smetanou je ten typ dezertu, který chutná snad úplně všem…
Za jídlem 19.6.2022 13 Jahodové šílenství. Oblíbené ovoce chutná v panna cottě i v knedlících Léto s sebou přináší příjemných věcí - a dozrálé ovoce je jednou z nich. Snad nic nechutná…
Zdraví 16.6.2022 4 Jak vyzrát na zápach z potu? Deodoranty jsou jen jednou z možností Pocení je naprosto přirozené a navíc nutné, bez něj by nefungovala termoregulace organismu. Jenže…
Za jídlem 14.6.2022 Recept na trhací chlebíček. Skvělý je třeba s medvědím česnekem Trhací chlebíček není obyčejnou přílohou. Ať ho potřete a posypete čímkoliv, vždy bude chutnat…
Za jídlem 8.6.2022 Oběd hotový za pár minut: Červené curry s kuřecím masem a zeleninou Chcete něco chutného, ale co bude uvařené za chvíli? Přesně toto je dnešní recept, do 20 minut…
Zdravý život 26.5.2022 10 Chutná a je zdravá. Mrkev se hodí do sladkých i slaných receptů Může to být úplně čerstvá jarní karotka i poslední kousky podzimní sklizně velkých mrkví…
Za jídlem 24.5.2022 Recept na těstoviny s kuřecím masem. Pokrm ochutí sýrová omáčka i zelenina Těstoviny, v našem případě penne, se hodí k obědu i k večeři. Díky masu, zelenině a sýrové omáčce…
Za jídlem 22.5.2022 Kousek přírody na talíři. Mechový dort přenese jaro i domů Zelený korpus, čerstvé ovoce a krém na způsob čokoládového Pribináčku - tak vypadá ideální jarní…
Do světa 19.5.2022 29 Unikát blízko za hranicemi. Podzemní království soli je bránou do jiného světa Není v celém Polsku o moc více turisticky atraktivnějších míst než solný důl ve městě Wieliczka …
Za jídlem 17.5.2022 4 Japonské miso dokáže v kuchyni opravdové divy. Vyzkoušejte osvědčené recepty Pokud vás někdy při vaření pronásleduje pocit, že jídlu „něco“ chybí, vsaďte vařečku na to, že je…
Za jídlem 15.5.2022 Recept na koblihy pečené ve fritéze a plněné marmeládou. Výsledek stojí za to Koblihy patří k oblíbeným pochoutkám dětí i dospělých. Pro zpestření chuti lze do marmelády…
Za jídlem 10.5.2022 Recept na rychlý oběd: Ragú se žampiony a kuřecím masem Hledáte recept, který je jednoduchý, rychlý a chuťově vynikající? Tak rozhodně vyzkoušejte…
Za jídlem 7.5.2022 Recept na bezmasou pochoutku: Květákové placičky a bylinkové brambory Květákové placičky jsou skvělé, jednoduché. A tyto pečené navíc i zdravé.
Za jídlem 30.4.2022 Recept na zapečené těstoviny s uzeným masem. Ideální na oběd i večeři Klasika, která nikdy neurazí a vždy zcela jistě nasytí. Dobrou chuť!
Jídlo a pití 29.4.2022 Mazancové věnečky. Recept není žádná věda, výsledek pak ohromí I takhle můžou vypadat dvoubarevné minimazance. A nebojte se, je to zase úplně jednoduché.
Za jídlem 27.4.2022 Máslové palačinky, kterým neodoláte. Recept je snadný a výsledek úchvatný Snadným receptem zaženete chuť na něco sladkého i potěšíte nečekanou návštěvu. Finanální zdobení…
Zdraví 25.4.2022 2 Musí se maso před vařením mýt? Není to nejlepší nápad „Maso nejprve očistíme a pak…“ Očistíme v kuchařských pokynech obvykle představuje okrájení šlach…
Za jídlem 25.4.2022 Gnocchi à la carbonara. Oběd, který máte hotový za 15 minut Hledáte recept na jídlo, které je rychle hotové a nasytí i vícečlennou rodinu? Těstovinami nikdy…
Za jídlem 24.4.2022 21 Kuře není žádná nuda. Nové rady promění jídlo za 100 korun v delikatesu Přestože do gastronomického byznysu vstoupil Vojtěch Václavík v náročné době, jeho podniky dnes…
Věda 20.4.2022 Japonci vymysleli elektrické hůlky, které dělají jídlo slanější Průměrný Japonec konzumuje denně přibližně deset gramů soli, což je dvojnásobek doporučovaného…
Za jídlem 20.4.2022 Chystáte oslavu? Vyzkoušejte chutné jednohubky s uzeným lososem Máme pro vás inspiraci na pohoštění při narozeninových oslavách či na zahradní party. Jednohubky…
Za jídlem 19.4.2022 6 Cukrářská výzva: Tartaletky, které obdivují i v televizi „Tartaletka, nebo košíček? Jaký je mezi nimi vlastně rozdíl? Někdo rozlišuje podle velikosti,…
Za jídlem 10.4.2022 Recept na salát s kuřecím prsem. Je vydatný a překvapí chutí Takový salát může být i zajímavým a vydatným jídlem. Salát a zelenina jako odlehčení, maso jako…
Za jídlem 4.4.2022 6 Špalda byla dříve zakázaná, nyní Češi objevují její unikátnost Popularita prastaré odrůdy obilí začala upadat už od počátku 20. století. O poslední hřebíček do…
Za jídlem 4.4.2022 Tagliatelle s růžičkovou kapustou. Dobře vypadají, ještě lépe chutnají Pestrobarevným pokrmem potěšíte nejen chuťové buňky. Toto jídlo zvládne uvařit nejpíš každý,…
Za jídlem 3.4.2022 4 Snadné a rychlé vaření. Recepty, které zvládnete do půl hodiny Někdy nemáme čas na vyváření, to ale není důvod, proč bychom neměli skvěle jíst. Podle našich…
Za jídlem 29.3.2022 Kuře s houbovou omáčkou. Vynikající recept pro milovníky hub Kuře a houbová omáčka, to je skvělá kombinace. Já tentokrát použil lišky, ale můžete použít i…
Za jídlem 27.3.2022 Recept na koblížky bez kynutí. Příprava je snadná, výsledek skvostný Máte chuť na něco sladkého? Stačí připravit ingredience a pustit se do práce, tyto koblížky máte…
Za jídlem 26.3.2022 7 Chutně a bez lepku. Čtyři úchvatné recepty, které lze jíst i při dietě Část populace vytáhla do boje proti lepku s cílem zhubnout či si vylepšit kondici. Pak tu máme…
Hobby 25.3.2022 5 K hříchu v krmení psů a koček nebývá daleko Jako majitelé domácích mazlíčků jsme zodpovědní za to, co náš pes či kočka jí. Občas si možná…
Za jídlem 24.3.2022 Kynuté borůvkové knedlíky: recept podle Markéty Chovancové Co byste řekli na kynuté knedlíky s borůvkami, které milují snad všichni?
Za jídlem 23.3.2022 Jak na vepřové špízy s pečenými bramborami a majonézou Masu v kombinaci se zeleninou na jedné špejli neodoláte. Grilované nebo pečené, určitě si…