Zdraví 13.3.2023 6 Jak jíst zdravě při drahotě a potřebujeme teplé jídlo? Ptali jsme se šéfkuchařů Teplý oběd v restauraci byl donedávna pro mnohé z nás něco zcela běžného. Češi jsou zkrátka…
Za jídlem 27.2.2023 Flexitariánů v Česku přibývá. Maso na talíři omezují kvůli etice i novým chutím Nenarodila se do rodiny vegetariánů ani mezi nimi nevyrostla, přesto už několik let svůj…
Za jídlem 28.11.2022 Kousek Asie. Pikantní rýže s pečeným bokem nadchne snadnou přípravou Ideální oběd či večeře pro milovníky asijské kuchyně? Pikantní rýže s pečeným bokem. Marináda…
Za jídlem 20.11.2022 Ideální rodinný oběd: Hokkaido omáčka s kuřecími kousky Dnes pro vás máme recept na zdravý oběd, na kterém si pochutná celá rodina. Hlavní roli v tomto…
Za jídlem 28.8.2022 Nechte děti připravit si veselou a také dobrou svačinku. Zvládnou to S jídlem se nehraje, slýchala nejspíš většina z nás v dětství. Když si ale dostatečně vyhrajete s…
Za jídlem 15.8.2022 30 Všudepřítomné vůně i jedinečná atmosféra. Food festivaly lákají stovky lidí Jedinečná atmosféra, tradiční i exotická jídla, pití a všudepřítomné vůně, jimž se nedá odolat.…
Liberecko 20.7.2022 Hygienici zkontrolovali první tábory v Libereckém kraji, udělili jedinou pokutu Letní tábory a další podobné akce pro děti, které jsou v těchto dnech na mnoha místech…
Hobby 16.7.2022 4 Víno místo piva. Letošním letním hitem je prosseco Nejen v létě stoupá obliba lehkých bílých i červených vín. Je to trend poslední doby. „Letním…
Za jídlem 5.7.2022 Rychlý recept z jedné pánve: Zkuste zapečené gnocchi s kuřecím masem Hledáte rychlý a skvělý recept připravený v jedné pánvi? Tak přesně takový dnešní pokrm je.
Hobby 30.6.2022 14 Jak vybrat správný gril? Je dobré si říci, jak často a kde ho budete využívat Proč se právě grilování těší v Česku takové oblibě, se lze jen dohadovat. Nesporným faktem…
Bydlení 27.6.2022 10 Hrnečku, vař aneb Jak správně navrhnout kuchyni V posledních letech se prostor přípravy pokrmů stal pro mnohé z nás opět bezpečným přístavem, jak…
Jak chutná Česko 27.6.2022 Sedm gastrotipů ze západu Čech. Hlad zažene country salon i exotická restaurace Redaktoři Deníku vyzkoušeli lahodné pokrmy i nápoje, které můžete ochutnat při toulkách Plzeňským…
Za jídlem 26.6.2022 Jen dvě ingredience. Výrobu domácí třešňové zmrzliny zvládne každý K výrobě domácí zmrzliny stačí pouhé dvě ingredience. Stačí, když při procházce přírodou natrháte…
Zprávy z Česka 19.6.2022 Další rána pro Čechy. Grilovačky se kvůli cenám masa prodraží, lze ale i ušetřit Češi nejsou jen národem chatařů a chalupářů, ale propadli i grilování. Na zahradním grilu…
Hobby 2.5.2022 16 To jste ještě nejedli. Spousta květin chutná skvěle Květy mohou zdobit nejen zahradu či domov, nýbrž i nejrůznější pokrmy. Ba co víc, mnohdy je nejen…
Za jídlem 4.4.2022 Tagliatelle s růžičkovou kapustou. Dobře vypadají, ještě lépe chutnají Pestrobarevným pokrmem potěšíte nejen chuťové buňky. Toto jídlo zvládne uvařit nejpíš každý,…
Za jídlem 14.3.2022 DENÍK PRO DOBROU NÁLADU Čokoládové truffles. Na tuhle dobrotu stačí dvě ingredience Co je na tomto receptu nejtěžší? Čekat, až se smíchané suroviny vychladí, aniž byste ujídali.…
Za jídlem 27.2.2022 I ovesné vločky lze ale proměnit v gastronomické nebe Využití ovesných vloček v kuchyni je opravdu hodně široké. Fantazii se meze nekladou. A ve…
Za jídlem 20.2.2022 Jak připravit fazolový guláš s párkem, bramborem a pečivem Česká gastronomie se neobejde bez guláše. Existuje mnoho druhů tohoto pokrmu. Využijte při vaření…
Za jídlem 14.2.2022 6 Hvězda kanadské gastronomie? Hranolky, sýr a omáčka Hranolky rozmočené v zahuštěné omáčce z masového výpeku posypané cucky sýrového tvarohu? Nezní to…
Za jídlem 14.2.2022 Ideální recept na Valentýna: Oslaďte si život s crème brûlée Tento recept můžete vyzkoušet třeba v Den svatého Valentýna. Svátek všech zamilovaných tak bude o…
Za jídlem 11.2.2022 11 Jak snídají lidé v různých částech světa? Kaviár, palačinky, rybí tuk i rýže Snídaně je základ dne, říká se. A platí to po celém světě. Ať jde o sladkou či slanou variantu,…
Za jídlem 6.2.2022 Oblíbené švédské masové kuličky si lze udělat i doma. Recept není složitý Milujete švédské masové kuličky? Zkuste si oblíbený pokrm udělat sami. Hotovo máte za chvíli a…
Za jídlem 3.2.2022 Nekazí se a má muzeum. Pět zábavných faktů o hořčici Také nechápete, jak si někdo může pochutnávat na párku v rohlíku s kečupem? Pokud patříte mezi…
Za jídlem 9.1.2022 Recept na tradiční kuřecí vývar, zázrak na sychravé dny Zdlouhavá příprava tohoto pokrmu se vyplatí. Silný vývar s nudlemi se hodí nejen po…
Za jídlem 20.12.2021 Oběd jako z restaurace: Butter Chicken Hedvábně jemná a intenzivně vonící omáčka s marinovaným kuřecím masem. Butter Chicken je po právu hvězdou jídelních lístků nejen v indických restauracích.…
30 škodlivých látek 18.11.2021 12 Na ryby potřebujete olůvko, můžou vám to oplatit rtutí Žijeme v srdci Evropy a těšíme se spoustě výhod, které z naší zeměpisné polohy vyplývají. Má to…
Za jídlem 15.11.2021 AKTUALIZOVÁNO Češi bez brambor? Šišatého šperku sní každý sedmdesát kilo ročně Brambory jsou veledůležitou surovinou pro přípravu mnoha různých pokrmů. Jíme je vařené ve vodě,…
Zajímavosti z fotbalu 11.11.2021 6 Proč Ronaldo nestárne? Dřina, poctivá strava, spánkový kouč. Pomáhají sardinky Ve svých šestatřiceti letech má postavu, kterou by mu mohli závidět i o deset let mladší muži.…
Zdraví 11.9.2021 4 Červené maso zvyšuje riziko smrti. O dost. Vědci varují před některými pokrmy Krvavý steak i průmyslová šunka. Podle americko-čínského vědeckého týmu z Harvardské univerzity a…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 13.8.2021 Nejste fanoušky jídel z bufetů? Vyzkoušejte v kempu tyto chutné recepty Pokud na výletech nechcete být odkázaní na omezenou nabídku smažených jídel u stánků a raději si…
Za jídlem 7.8.2021 KVÍZ: Vyznáte se v tradičních evropských pokrmech? Italská pizza, španělská paella či česká svíčková. Tradiční gastronomie evropských zemí nabízejí…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 24.3.2021 Jaro na talíři: On-line kuchařka jarních receptů od čtenářů Deníku. Vařte s námi Doslova za rodinné stříbro jsou považovány recepty, které čtenáři zaslali v předchozích letech do…
Zdraví 20.2.2021 9 Zhubnout lze i díky koření. Tento poklad v kuchyni dokáže navíc posít imunitu Nezastupitelnou roli v zimním jídelníčku hraje koření. To ostré má zahřívací schopnost a může být…
Za jídlem 21.1.2021 Polévka z červené řepy: díky smetaně a jablku se stane nezaměnitelnou lahůdkou Krémová polévka z červené řepy, zjemněná jablkem a smetanou patří mezi oblíbené recepty…
Za jídlem 17.1.2021 Chutné a rychlé. Domácí nudličky dají polévce nezaměnitelnou chuť Nudle do polévky. Můžete je koupit v obchodě, ušetří vám práci. Pokud však ochutnáte domácí nudle…
Rady odborníků 13.1.2021 RADA: Jednoduché desatero pro sestavení správného jídelníčku /12. DEN/ Už víte, jak často jíst, že je nutné se hýbat i jak se správně motivovat. Není od věci…
Za jídlem 20.12.2020 Vánoční madlenky. Pokud se dodrží správný postup, budou lehké jako sníh Znáte madlenky? Jde o typické francouzské pečivo, které má tvar mušličky. Pokud se bude držet…
Za jídlem 19.12.2020 Domácí kremrole: Upéct lze i méně tučné, příprava není složitá Jak na domácí kremrole? Zkuste recept od foodbloggerky Markéty Chovancové. Jsou méně tučné, než…
Za jídlem 17.12.2020 Klášterní rohlíčky: oblíbené vánoční cukroví trošku jinak Na vánočním stole by neměly chybět rohlíčky, oblíbené cukroví v českých domácnostech. Existuje…
Za jídlem 14.12.2020 Panna cotta. Smetanovou dobrotu původem z Itálie připravíte velmi snadno Panna cotta je italský smetanový dezert z oblasti Piemontu. Jeho příprava snadná, recept na…
Ženy 20.11.2020 7 Domácnost za časů prababiček: denní rituál začal u kamen, jedly se vrány i žáby Domácnosti našich babiček byly šetrnější k přírodě než ty dnešní. Mnoho elektrické energie…
Za jídlem 11.11.2020 7 Pečená husa a svatomartinské víno. Českou tradici nezastavil ani koronavirus Svátek svatého Martina je tradičně spojený nejen s jeho v posledních letech neaktuálním příjezdem…
Za jídlem 22.10.2020 7 Mleté maso na více způsobů: zkuste sekanou, placky nebo kuličky Mleté maso je skvělá surovina pro přípravu mnoha pokrmů. Jeho výhodou je, že jídlo z něj je…
Za jídlem 12.10.2020 5 Podzimní saláty. Změnou ingrediencí se může stát z letního pokrmu hlavní chod Zdálo by se, že slova podzim a salát spolu nesouznějí. Opak je pravdou. Chutná a přitom odlehčená…
Zdraví 19.9.2020 5 Zdravá sůl neexistuje. Ukrývá se i tam, kde ji lidé nečekají Sůl potřebujeme pro správnou funkci svalů, nervů i střev. Když jí ale jíme moc, může nám způsobit…
Za jídlem 16.9.2020 10 Jedinečné recepty z dovolené: zavzpomínat na léto v cizině lze i doma v kuchyni Inspiraci zahraniční kuchyní sbíráme na dovolené, protože takoví Italové, Španělé, Řekové,…
Cestujeme 27.8.2020 8 Krásy Moravského krasu: tmavé jeskyně, indigový modrotisk a pestré květy Jeskyně děsivé pro svou minulost i uchvacující jedinečnou krásou vytvořila příroda a její živly.…
Za jídlem 23.8.2020 5 Židovské jídlo: kuře, šoulet a chlebíček. A navrch limonana Židovská kuchyně je velmi rozmanitá, vždyť zahrnuje množství pokrmů ovlivněných místní kuchyní…
Cestujeme 8.8.2020 9 Černá Ostrava je barevnější než kdy dřív. Láká na doly nebo živé město Černouhelné doly, muzeum hornictví, zábavní parky pro děti i dospělé, ohromující architektura s…