5.5.2020 15 Tajemství polévky Boršč: od zkaženého masa s červy až do tuby ve vesmíru Jeden by řekl: Co na té řepě se zelím všichni vidí? Jenže, jak zdůrazňuje časopis Gurmet, boršč…
29.4.2020 5 Cena potravin půjde nahoru. Vedle koronaviru ji pohání i sucho Uvolnění karanténních pravidel bude v příštích týdnech a měsících provázet pravděpodobně také…
25.4.2020 20 Fenomén jménem řízek: není to pouze o klasice, existuje více receptů Celý svět jezdí na řízky do Vídně, ale jen u nás umíme dělat s naklepaným masem opravdová kouzla.…
14.4.2020 9 Diety od A do Z: Jaké potraviny vynechat, jaké naopak do jídelníčku zařadit Hodně zdravotních problémů a nemocí se řeší úpravou stravy. Někdy vám lékař dokonce předepíše…
28.2.2020 8 Vysoký cholesterol může zaskočit i třicátníky. Stačí přitom dodržovat pravidla Vysoká hladina cholesterolu patří mezi civilizační onemocnění a způsobuje ji především náš…
12.2.2020 4 Bezpečné maso? Zamrazte i to z biofarmy, radí odborník Čeští vědci přišli s překvapivým zjistěním: mezi obyčejnými chovy a biofarmami není prakticky…
7.2.2020 6 Krvavý pokus o vraždu v Bedihošti: jak se žilo v domě, kde se tragédie stala? Nájemník v Bedihošti napadl majitele domu sekáčkem na maso. Několikrát ho sekl do hlavy a…
19.12.2019 23 Češi mají vůči rybám zbytečné předsudky. Konzumují je především o Vánocích Kapři z jižních Čech nechybí na štědrovečerní tabuli ve většině českých domácností. Rybářům z…
2.12.2019 18 Nákupy kdysi a dnes: Největší fronty před '89 byly na maso a ovoce Na jedné straně mnohahodinové fronty před obchody, na druhé bezdotykové karty. Nákupní zvyklosti…
30.11.2019 12 Větší pestrost! Dnes jíme moc masa a živočišných výrobků /ROZHOVOR/ Jakub Raindl a Andrea Strnadová si otevřeli v Liberci veganské okénko a rozšířili tak…
30.11.2019 4 Potraviny v Česku? Nemáme se špatně, Polákům ale můžeme závidět Jídlo a nealko nápoje jsou u nás o 16 procent levnější než jinde v Evropě. Obrazné „paštiky“ se…
14.11.2019 4 Zvěřinové hody ve vaší kuchyni: Jak naložit s kancem či zajícem? Máte souseda myslivce? Pak teď na podzim často postávejte u jeho dveří a škemrejte, škemrejte.…
9.11.2019 11 Svatomartinská husa? Po těch od farmářů se už dávno zaprášilo Těšíte se na propečenou svatomartinskou husu? Pokud ji chcete pořídit od českých chovatelů a…
7.11.2019 7 Sladkovodní ryby jako elixír mládí: Oddalují stárnutí a prospívají srdci Sladkovodní ryby bychom měli jíst po celý rok – nejen o Vánocích. Skvěle chutnají a navíc svědčí…
26.10.2019 10 Podzimní guláše nejen z masa: uvařit jdou i z hub či ryb Sychravý čas omezuje náš pobyt v přírodě, ale domácí prostředí má své výhody. Třeba chuť a čas na…
21.10.2019 11 Banány, televize i toaletní papír. Fronty se za minulého režimu stály na vše Sehnat exotické ovoce jako banány či pomeranče, toaletní papír nebo maso často nešlo za minulého…
6.8.2019 19 Kukuřice s máslem či ovčí sýr. Grilování nemusí být jen o mase Grilovat nemusíte jen maso nebo klobásy, skvěle chutná i lilek, kukuřice, sýr nebo houby. Lehkou…
11.7.2019 3 Liberecký šéfkuchař Robert Sklenář: Gastronomie má být o předávání zkušeností /FOTO, ROZHOVOR/ Léto přeje různým festivalům a nemusí se jednat jen o hudební či filmové. Vůni…
25.6.2019 Inspektoři objevili v liberecké restauraci čtvrt tuny masa neznámého původu Liberec – Více než 260 kilogramů masa neznámého původu zajistili inspektoři Státní veterinární…
22.6.2019 10 I chov slepic má svá pravidla: kohout není jen na oplodnění, je to i policajt Chov slepic je nenáročný koníček, který má ovšem svá pravidla. Ať už slepice chováte kvůli…
4.6.2019 5 Cizina v kuchyni? Zvládneme nejen čínu Rozmanitá světová kuchyně není jen záležitostí luxusních hotelových restaurací, ale patří i k vám…
22.4.2019 5 Jídlo pro pořádné labužníky. Slanina se hodí k bramborám, na rybu i do polévky Když nepotřebujete vybírat z dietních jídel a klidně si můžete pošmáknout, sáhnete po slanině,…
27.12.2018 Kolegové liberecké zoo bojují proti pašerákům želvoviny Indonésie, Liberec – Želvovinu z více než 300 kriticky ohrožených mořských želv se podařilo…
26.12.2018 Všechovice touží po divizi. Brankáře chceme z Baníku, prozradil trenér /ROZHOVOR/ Fotbalový klub ze Všechovic se chtěl pohybovat v popředí krajského přeboru na…
22.12.2018 Liberečtí florbalisté už nejsou pouze otloukánkem ligy. Mají velké ambice Liberec – V předchozích sezonách se strachovali, zda se vůbec v lize udrží. Letos to ale vypadá,…
10.8.2018 Usadili se v Českém Dubu. V řeznictví kombinují sušené i čerstvé maso Český Dub – Před třemi roky usušili první várku masa. Po dlouhém rozmýšlení se rozhodli jít za…
7.8.2018 Máte rádi pikniky? V libereckém parku se bude konat veganský Liberec – K létu patří neodmyslitelně i pikniky. Do jedné ruky deku, do druhé piknikový koš a…
19.4.2018 Těžký život rodin. Každá dvanáctá si nemůže dovolit jíst obden maso /INTERAKTIVNÍ INFOGRAFIKA, ANKETA/ Třetina českých domácností by nezvládla zaplatit neočekávaný…
16.4.2018 NAHLAS Petra Vondřicha… Prkýnka na maso jsme uřízli Bloger Petr Vondřich pro Deník komentuje aktuální společenské dění v Libereckém kraji.
22.2.2018 16 Bronzová Samková v Brně a 88letý násilník s paličkou na maso: videa dne Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku ve středu…
3.2.2018 Z výkonu čtyřicátníků Jágra a Nedvěda se rozplývali fanoušci i hráči Liberec – „Když hráči viděli, že Jágr i Nedvěd jsou lidé z masa a kostí, tak přestlali být…
22.2.2017 5 Zmatení řezníci či pekaři. Nevědí, zda mají povinně dávat účtenky Příští týden už to nebude možné – odejít z prodejny bez toho, aniž by prodavač vytiskl účtenku s…
7.2.2017 Na pult prodejny se dostalo kuřecí maso obsahující bakterie salmonely Jablonec n. N. - Přes tři a půl tuny kuřecího chlazeného masa z Polska obsahujícího bakterie…
7.2.2017 AKTUALIZOVÁNO Máte doma v mrazáku kuřecí maso? Jablonec n. N. - Přes tři a půl tuny kuřecího chlazeného masa z Polska obsahujícího bakterie salmonely se dostalo na český trh. Do Jablonce.
17.12.2016 Veterináři našli v zabitém seleti svalovce Liberecký kraj - Trichinelóza je závažné parazitární onemocnění zvířat přenosné na člověka. K…
26.2.2016 V mase divočáka ze Cvikovska našli nebezpečného parazita Mařeničky - Trichinelóza, kterou způsobují larvy svalovce, je přenosná na člověka. V kraji se…
8.6.2015 1 AKTUALIZOVÁNO Policie zadržela mladíka, který zaživa porcoval koně. Měl prý špatný den, tvrdí Česká Lípa – Policie zadržela pachatele, který na konci května trýznivým způsobem zabil na…
5.6.2015 Nová ocenění pro místní potraviny. Označení získalo pět výrobků Liberecký kraj - Klobásy, salámy, vyzrálé hovězí maso, to jsou hlavní atributy řeznictví…
3.6.2015 Na Liberec jsme jen dva řezníci Liberec - Liberecký kraj má šest nových výrobků s logem Regionální potravina. Zájem ně stoupá
1.6.2015 AKTUALIZOVÁNO Neznámý pachatel na Českolipsku trýznivým způsobem zabil koně Kravaře v Čechách - Neznámý pachatel zřejmě kvůli masu trýznivým způsobem zabil na pastvině na…
29.4.2015 Špekáček je ryze československá specialita Liberecký kraj - A nezapomeň koupit špekáčky! Není snad rodiny, kde by tohle v poslední dubnový…
30.8.2014 4 Jedovaté návnady! Pejskaři dejte pozor Jablonec n. N. - Jen dvacet čtyři hodin po té, co policisté hledali a našli podezřelé uzeniny v…
17.8.2014 2 1 Kopali do něj, aby vyvolali stres. Maso pak má prý lepší chuť Liberec – /VIDEO/ Něco naprosto nepředstavitelného si zažívají psi, kteří jsou v naší zemi…
14.5.2014 1 Je libo dobrý špekáček? Nesplňují však dřívější normy Liberec - Doba grilování a opékání je tady. Z obchodů mimo jiné mizí i oblíbené špekáčky, které…
7.5.2014 2 AKTUALIZOVÁNO Caya si ohryzala nemocnou nohu do masa, majitelka nemá na veterinu Krásný Les (Frýdlantsko) /VIDEO/ - Velice smutný případ nyní řeší pracovníci útulku Azyl Pes…
14.2.2014 11 Řecká taverna láká na domácí recepturu. Pivo preferují české Liberec /FOTOGALERIE/ - V malé rodinné taverně Masa Buka v Sokolské ulici pod Šaldovým náměstím…
11.11.2013 7 Zdravá a lehká jídla bez lepku a bez mléka Liberecký kraj - Lepek neboli gluten je důležitou součástí tradiční evropské kuchyně. Co dělat a…
5.9.2013 Vepřové podražilo až o 20 korun na kile Liberecko - Cena vepřového masa šla nahoru. Všimnout si toho mohou i zákazníci na Liberecku.…
4.9.2013 Pozor na maso na plotně, varují hasiči Liberec - Kouř valící se zpod dveří a silný zápach. Na klepání nikdo nereaguje. Takovouto situaci…
5.8.2013 14 2 Syrové maso davy nepřilákalo Liberec – Přehlídka jídel Gastrotour má za sebou svou libereckou premiéru. Zaslouží si i reprízu?