17.6.2021 5 Poslední telefonní budka končí. Historik: Stály se na ně fronty jak na maso V České republice ve čtvrtek dopoledne skončí jedna technologická éra trvající více než sto let.…
12.6.2021 Igor Bukovský: Jídlo a morálka jsou propojené Všichni se zaklínají správnou výživou, ale jen málokdo tomuto složitému tématu skutečně rozumí.…
30.5.2021 Recept na tagliatelle s hráškovým pestem: lehký a výborný oběd pro všechny Čerstvé těstoviny a hrášek. Ideální varianta pro lehký a výborný oběd. Pokud si tento recpet od…
20.5.2021 Život podle Celticu. Fanoušek na Moravě "převlékl" hospodu i místní tým V těle mu dost možná koluje i zelenobílá krev. Fotbalový příznivec Jan Fiala totiž propadl vášni…
22.4.2021 4 Svůj život zasvětil rybám. Vyzkoušejte recepty z nové knihy Miloše Štěpničky Když se kuchař věnuje jednomu gastronomickému zaměření většinu života, musí už něco umět a měl by…
3.4.2021 2 Život v drsných podmínkách nutil předky Eskymáků ke krutostem I když jsme si letošní nezvyklou sněhovou nadílku užívali, žít stále obklopeni sněhem a ledem si…
2.4.2021 5 Velikonoční recepty: jehněčí pečeně lze udělat čtyřikrát jinak K Velikonocům patří spousta tradic a mnohé z nich mají oporu i v gastronomii. Výrazným…
2.4.2021 10 Nová technologie posunula Steinex kupředu. Za den firma vyprodukuje 30 tun masa Zhruba 37 milionů korun. Tolik činila evropská dotace, s jejíž pomocí se podařilo akciové…
24.3.2021 5 Špatný sex? Možná pijete moc kávy. Co jíst, aby vám to v ložnici klapalo? Lásku si lze jen těžko představit bez sexu. Pokud vám to v posteli momentálně skřípe, věnuje…
23.3.2021 2 Jídlo je pro mě především zážitek, říká nadšená kuchařka Veronika Petráková žije v Kladně a je maminkou dvou malých dětí. Jejím velkým koníčkem je vaření…
13.3.2021 4 Roman Vaněk se pustil do receptů pro správné chlapy: kuchařky pro masožravce Pokud někdo sám ohodnotí svou práci jako dokonalou, zbystříme. Je ten člověk vážně tak dobrý,…
9.3.2021 Uvařte si zdravý oběd: Krůtí curry Krůtí maso je zdrojem kvalitních bílkovin, které jsou důležité pro vyvážené zdravé stravování. Jak si můžete připravit lahodné krůtí curry?
1.3.2021 7 Bizarní hostiny starých Římanů: zvracení mezi chody nebyla jediná zvláštnost Loňská hromadná - a předčasná - oslavná hostina na Karlově mostě dostala Prahu na stránky…
20.2.2021 8 Hmyz je potravinou budoucnosti. Nejen pro lidi, ale nejspíš i zvířata O jeho užitečnosti a nezastupitelnosti v ekosystému planety nepochybujeme. Ale pohlížet na hmyz…
13.2.2021 4 Žebírka z automatu. Farma zavedla jako první v ČR novinku pro milovníky masa /FOTO/ Káva, mléko, čokoláda nebo čerstvé potraviny z automatu jsou běžnou záležitostí. V…
28.1.2021 Doktor Jan Vojáček: Buď si lidé udělají čas na sebe, nebo později na nemoc Vystudoval lékařskou fakultu UP v Olomouci, ale u klasické medicíny dlouho nevydržel. Nesouhlasil…
25.1.2021 RADA: Desatero pro zdravé vaření /24. DEN/ Téměř každé jídlo lze upravit do zdravější podoby, stačí dodržovat pár základních pravidel. Ani při hubnutí není potřeba ztrácet čas tím, že…
19.1.2021 27 Tradiční vesnická zabijačka přichází znovu do módy. Na co vše nezapomenout? Zima se od nepaměti pojí s tradiční vesnickou zabijačkou. A ta zase přichází do módy. Ti praví…
26.12.2020 7 Kam s nimi? Florida čelí hadí invazi, ulovené krajty možná zamíří do restaurací Králíka na Floridě už jen tak neuvidíte. Ani mývala. Všechno sežraly krajty tmavé. Tomuto…
25.12.2020 9 Zdravé Vánoce nejsou sci-fi. Musí se však dodržet několik základních zásad Jak si užít Vánoce bez následků na zdraví? Nemusíte se vzdát všech dobrot, na které se celý rok…
16.12.2020 9 V Janské začalo vybíjení chovu slepic kvůli salmonele. Zemře 40 tisíc nosnic Nebezpečnou salmonelu odhalili veterináři ve slepičárně společnosti Proagro Nymburk v Janské…
2.12.2020 6 Maso ze zkumavky skutečností. Singapur jako první povolil kuřecí z laboratoře Další potravinářská bariéra byla prolomena. Singapur jako první na světě povolil tzv. čisté maso,…
29.11.2020 9 Vegetariáni a vegani by si měli dávat pozor na zlomeniny, varuje nová studie Řešíme to neustále. Jak moc je to, co jíme, zdravé, ekologické, a není náhodou bezmasý jídelníček…
22.11.2020 8 Hmyz jíme i nevědomky, třeba v čokoládě. Na talíři to je přitom hotový poklad Jedlý hmyz obsahuje spoustu proteinů, není náročný na chov a chutná většinou po oříšcích. Zní to…
20.11.2020 7 Domácnost za časů prababiček: denní rituál začal u kamen, jedly se vrány i žáby Domácnosti našich babiček byly šetrnější k přírodě než ty dnešní. Mnoho elektrické energie…
15.11.2020 21 Rybáři se bojí, že kvůli covidu zůstanou kapři v sádkách Dobrá zpráva: Vánoční kapři letos nepodraží. A navíc rybí maso podpoří imunitu.
15.11.2020 7 Jsem potomek Čingischána, tvrdil sovětský kanibal. Snědl nejméně devět lidí Železný tesák byla přezdívka, kterou si během své chmurné kariéry vydobyl Nikolaj Džumagaljev,…
14.11.2020 6 I mokré tlapky vítáme. V některých podnicích není káva se psem problém Takzvaných dogfriendly podniků na mapách přibývá. Provozovatelé mají pro pejskaře pochopení.…
8.11.2020 5 Recepty na zapečené vepřové: s anglickou slaninou, se sýrem nebo zázvorem Vepřové je spolu s hovězím nejčastěji používané maso v české kuchyni. Pokrmů z něj existuje celá…
1.11.2020 15 Jak se žije veganům v Česku: Situace se zlepšuje, úskalích je méně Je jich stále víc. Vzdělaní mladí lidé se dobrovolně vzdávají běžného způsobu stravování a volí…
25.10.2020 13 Sladké recepty slavného Josefa Maršálka: připravte si vídeňské oreo s olivami Když mají chlapi volno, rozdělají oheň a hodí maso na gril. Ale co když venku prší? Ti odvážnější…
27.9.2020 5 Večeře, které ušetří čas. Tyto recepty jsou hotové za pár minut V dnešní uspěchané době nikdo nechce strávit věčnost u plotny. Díky našim receptům na rychlou…
17.9.2020 6 Karbanátky z lidského masa, mrtvé dítě na okně. To byla děsivá zima v Leningradu Před devětasedmdesáti lety 8. září 1941 zahájila německá nacistická vojska obléhání Leningradu …
5.9.2020 Čím je člověk těžší, tím rychleji frčí z kopce dolů, říká snowboardistka Samková /ROZHOVOR/ Vítězka zimní olympiády Eva Samková patří mezi nejsympatičtější české sportovkyně…
26.8.2020 12 Vzkaz z doby ledové: vědci znají poslední večeři štěněte nalezeného na Sibiři Štěně z doby ledové, nalezené v sibiřském permafrostu, jedlo krátce před svou smrtí maso z…
24.8.2020 9 Když maso není maso. Pozor na složení, čím je delší etiketa, tím větší problém Jíst hamburger bez masa je v kurzu. Průmyslově zpracované výrobky napodobující maso prý šetří…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 13.8.2020 Z lesa na stůl: Státní lesy chtějí zvýšit zájem domácností o zvěřinu Zvýšit zájem českých spotřebitelů o konzumaci zvěřiny má společný projekt Lesů České republiky a…
12.8.2020 13 Postrach tuláků. Pruský kanibal vraždil bezdomovce, jejich maso jedl i prodával V domovské obci hrál během bohoslužeb v kostele na varhany a mezi sousedy byl oblíbený. "Papa…
23.7.2020 7 Test grilovacích koření: jsou plné soli, nejvíce jí obsahoval výrobek od Vitany Grilovací sezona je v plném proudu a k dobrému masu, sýrům či zelenině patří také různé kořenící…
16.7.2020 12 Párek a burger jsou nejoblíbenější. Na koupalištích se však daří i kuskusu Venku je parno, slunce svítí, obloha bez mráčku. Ideální čas vyrazit k vodě. Jak však zahnat hlad…
14.7.2020 5 V Mongolsku se objevil dýmějový mor. Zemřel chlapec, který snědl sviště Čína zvýšila na třetí stupeň varování přes výskytem dýmějového moru ve městě Bayan Nur v čínské…
5.7.2020 13 Zvěřiny se není nutné bát. Prodej nabízí myslivci i lesy Neumím to připravit, bojím se odéru, je to drahé. To jsou nejčastější argumenty, proč na českých…
3.7.2020 19 Češi jedí drůbežího masa stále více. Proč se však musí dovážet třeba z Polska? Česká kuřata se vyvážejí zejména na Slovensko a do Německa. Drůbeží maso se naopak dováží hlavně…
30.6.2020 5 Nebojte se zeleniny. Existují recepty, které jsou chutné i vydatné Na zeleninové pokrmy kouká mnoho lidí skz prsty. Neprávem. I recepty bez masa nebo v kombinaci…
24.6.2020 6 Zásady chutného utopence: Klíče k úspěchu jsou dva /Uvnitř originální recept od porotce z MasterChef Jana Punčocháče/ Jejich neskrývaně drsný název…
21.6.2020 4 Řezník s motýlkem Aleš Peterka. I korporát lze vyměnit za zástěru a nestrádat Dobrých řezníků není nikdy dost, proto vždycky potěší, když narazíte na nově otevřený, kvalitní…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 20.6.2020 4 Dančí svíčková podle Maxijedlíka. Vyzkoušejte ji Maxijedlík Jaroslav Němec se s redakcí podělil o další svůj recept, se kterým vyhrál Mistroství o…
19.6.2020 7 Grilování tak trochu jinak: zkuste tofu špízy nebo kuře v jogurtu Grilované pochoutky máme všichni rádi, existuje spousta receptů na skvělé pokrmy, ale většinou…
19.6.2020 Chovatel ze Semilska nelegálně prodával jehněčí maso. Hrozí mu milionová sankce Inspektoři Státní veterinární správy (SVS) v Libereckém kraji odhalili chovatele z Troskovic na…
3.6.2020 6 Zkažené maso U Rady? Restaurace vyvázla díky koronaviru bez trestu! V uplynulých týdnech skončilo správní řízení s majitelem dříve vyhlášené ostravské Restaurace U…