Hobby 30.6.2022 14 Jak vybrat správný gril? Je dobré si říci, jak často a kde ho budete využívat Proč se právě grilování těší v Česku takové oblibě, se lze jen dohadovat. Nesporným faktem…
Za jídlem 29.6.2022 3 Jak na kvalitní hamburger z grilu? Vše začíná u dobře zvoleného masa Na burgery se často díváme svrchu jako na importovanou záležitost. Když se ale udělají dobře, na…
Jak chutná Česko 27.6.2022 25 Jak chutnají východní Čechy? Tipy na ty nejlepší gastrozážitky Redaktoři Deníku vyzkoušeli lahodné pokrmy i nápoje, které můžete ochutnat při toulkách…
Jak chutná Česko 23.6.2022 4 Pavel Novák o jídle, lásce k plesnivému masu i oblíbené pochoutce svého táty Jaké jídlo měl nejradši jeho otec, zpěvák Pavel Novák? Co si dá vždycky jako první, když přijede…
Za jídlem 20.6.2022 17 Recepty se mají šířit, aby udělaly radost, říká foodblogerka Markéta Chovancová S vařením a pečením Markéta Chovancová začala, až když měla vlastní domácnost. Dnes oblíbenou…
Zprávy z Česka 19.6.2022 Další rána pro Čechy. Grilovačky se kvůli cenám masa prodraží, lze ale i ušetřit Češi nejsou jen národem chatařů a chalupářů, ale propadli i grilování. Na zahradním grilu…
Za jídlem 8.6.2022 Oběd hotový za pár minut: Červené curry s kuřecím masem a zeleninou Chcete něco chutného, ale co bude uvařené za chvíli? Přesně toto je dnešní recept, do 20 minut…
Zprávy z Česka 29.5.2022 Buřty v parku či na náměstí. Městské grilování je čím dál populárnější Říká si pipMaster a jeho pořady o grilování mají na youtube takřka sedmdesát tisíc sledujících.…
Za jídlem 24.5.2022 Recept na těstoviny s kuřecím masem. Pokrm ochutí sýrová omáčka i zelenina Těstoviny, v našem případě penne, se hodí k obědu i k večeři. Díky masu, zelenině a sýrové omáčce…
Jak chutná Česko 22.5.2022 21 Maso, sladké a pěkně pravidelně. Misska Lenka Taussigová exkluzivně o jídle /FOTO, VIDEO/ Reportér Deníku obědval s Lenkou Kocmanovou Taussigovou v její oblíbené mexické…
Udržitelnost a já 18.5.2022 Anketa Deníku: Masožroutů ubývá, Češi omezují spotřebu. Roste obliba drůbežího Maso z jejich jídelníčku škrtají z přesvědčení pro své zdraví, ve snaze ušetřit, ale možná i…
Do světa 11.5.2022 5 Váránasí: Indické město, kde je maso tabu Váránasí není jen duchovním centrem Indie, ale také zajímavou gastronomickou destinací. Obyvatelé…
Objevy 11.5.2022 5 Vědci se mýlili, starověké dýky nebyly pouhými symboly. Měly jiný účel Ačkoli byly prehistorické dýky, pohřbívané spolu se starověkými válečníky, dlouho považovány za…
Zprávy z Česka 8.5.2022 5 Nejvyšší marže? Řetězce si je dávají u masa či salámů, říkají odborníci Obchodníci odírají zemědělce, tvrdí v posledních týdnech ministerstvo zemědělství. Slovní válka s…
Věda 6.5.2022 Vědci zjistili, jak si lidé mohou prodloužit život. Sestavili ideální jídelníček To, jakého věku se člověk dožije, dokáže kromě jeho genetických daností ovlivnit i způsob jeho…
Za jídlem 30.4.2022 Recept na zapečené těstoviny s uzeným masem. Ideální na oběd i večeři Klasika, která nikdy neurazí a vždy zcela jistě nasytí. Dobrou chuť!
Věda 29.4.2022 8 Astronauti ve vesmíru vypěstovali maso. Experti však poukazují na rizika Do kosmu s sebou vezli buňky, zpět na Zemi už steak. Astronauti z mise společnost Space X se ve…
Zdraví 25.4.2022 2 Musí se maso před vařením mýt? Není to nejlepší nápad „Maso nejprve očistíme a pak…“ Očistíme v kuchařských pokynech obvykle představuje okrájení šlach…
Zprávy z Česka 25.4.2022 Zbraň proti drahotě. Slevové akce lidem zlevňují nákupy až o třetinu Vlna zdražování, kterou koncem loňského roku rozjel cenový skok u energií, se přelévá i na…
Za jídlem 24.4.2022 21 Kuře není žádná nuda. Nové rady promění jídlo za 100 korun v delikatesu Přestože do gastronomického byznysu vstoupil Vojtěch Václavík v náročné době, jeho podniky dnes…
Věda 18.4.2022 7 Neplýtvat jídlem je trend posledních let. Nastolte v lednici řád Vše v lednici by mělo mít stálé místo. Díky tomu budete mít lepší přehled o tom, jaké potraviny…
Zvířecí deník a chovatelství 18.4.2022 12 Není ušák jako ušák. Poznejte, co žije v českých králíkárnách U nás lidé chovají kolem sedmdesáti plemen králíků, celosvětově jich je asi sto. Náš výběr není…
Za jídlem 10.4.2022 Recept na salát s kuřecím prsem. Je vydatný a překvapí chutí Takový salát může být i zajímavým a vydatným jídlem. Salát a zelenina jako odlehčení, maso jako…
Zvířecí deník a chovatelství 7.4.2022 8 Pozor na nemoc, která děsí každého pejskaře. Zvíře nemá šanci přežít Psi mohou trpět celou řadou nemocí. Existuje ale jedna, která je obzvlášť zákeřná. Smrt navíc…
Za jídlem 3.4.2022 4 Snadné a rychlé vaření. Recepty, které zvládnete do půl hodiny Někdy nemáme čas na vyváření, to ale není důvod, proč bychom neměli skvěle jíst. Podle našich…
Podnikání 3.4.2022 25 Řezník Klouček miluje maso a sladké. Na masožravce prý přeučí i vegetariány Domluvit se s ním na rozhovoru není jednoduché. Je pořád v letu. Vlastní řeznickou firmu a…
Zprávy ze světa 1.4.2022 5 Říkal si Rambo a měl odpornou zálibu. Alexandr Byčkov své oběti jedl S jistou dávkou sebeironie si říkal „Sušený Rambo“ nebo „Pytlák“. Když na učilišti před spolužáky…
Zprávy z Česka 31.3.2022 44 Krvavé útoky na školách v ČR: osmnáct smrtelných ran i náhodná oběť nemocné ženy Krvavé útoky ve školách už se dávno neodehrávají jen na území Spojených států amerických. V…
Zdraví 27.3.2022 5 Svět má unikátní místa, kde se lze dožít nadprůměrného věku Co kdyby vám někdo řekl, že se v klidu můžete dožít stovky a zůstat přitom zdraví? A nemusíte ani…
Hobby 26.3.2022 2 Pravdopohádka o usměvavém vaření Pohádka pro Nikyho, napůl ochrnutého hrdinu v osmiletém těle. Část třetí.
Za jídlem 8.3.2022 2 Jak připravit holandský řízek: Videonávod, s nímž to zvládne každý Klasika, která nesmí chybět v žádné poctivé české kuchyni, to je holandský řízek. Umíte ho…
Za jídlem 7.3.2022 Spaghetti bolognese. Recept, který si zamilujete Špagety jsou v kuchyni vítané. Nejenže dokonale nasytí a pochutnají si na nich děti i dospělí,…
Věda a technika 7.3.2022 Vědci zkoumají záhadnou mumii. Vypadá jako mořská panna Tvář je téměř lidská, nohy ale chybí a místo nich je ocas. Japonští vědci nyní zkoumají mumii,…
Zprávy z Česka 24.2.2022 11 Polsko snížením DPH zabíjí vepřové výrobky Made in Czech Chrochtání, které zní tři dekády z chovné stanice prasat ve Zlíči nedaleko České Skalice na…
Za jídlem 22.2.2022 Zabijačkové recepty moc zdravé nejsou, o to lépe ale chutnají Proč si jednou za čas nedopřát pochoutky, nad kterými se vám budou sbíhat sliny a po kterých si…
Za jídlem 15.2.2022 6 Povzbuzuje libido. Vedli válku o jeho původ. Šest faktů o hummusu Rozemletá cizrna, sezamová pasta tahini, citronová šťáva a česnek. Jednoduchá, a přitom…
Podnikání 13.2.2022 37 Bývalý šofér kamionu začal vyrábět dobroty z masa. Za své produkty sbírá ocenění Masové dobroty firmy Výrobky od Zrcadla vznikly původně jen pro přímý prodej v restauraci…
Za jídlem 12.2.2022 17 Víno, prase, zpěv... aneb Zabijačka u Sedmerů Se zabijačkou se to má trochu jako se svatbou – buď je ve vaší režii, nebo vás na ni musí někdo…
Deník v regionech 9.2.2022 19 Deset kilo masa? Poláci se nestačí divit, kolik jsou toho Češi schopni nakoupit „Neví někdo, co Češi dělají s takovým množstvím masa, které nakoupí během jedné návštěvy v…
Zvířecí deník a chovatelství 6.2.2022 5 Koček rybářských ve světě ubývá. Zoo se snaží unikátní druh zachránit Zabíjení kvůli lovu ryb a krevet na farmách, ubírání přirozeného prostředí či dokonce lovení pro…
Věda a technika 4.2.2022 12 Děsivé video. Ani největší tvorové světa se neubrání, kosatky dravé zabijí i je Označení velryba zabiják si nevysloužily jen tak pro nic za nic. To, že jsou kosatky dravé…
Za jídlem 29.1.2022 Jak udělat salát Caesar s kuřecím masem: Tu pravou chuť dá receptu dresink Kombinace zeleniny a masa potěší jako svačinka i jako hlavní chod. Příprava salátu je snadná a…
Zprávy z Česka 25.1.2022 27 Doba řeznického temna. Domácí zabijačky jsou na ústupu, trendem je „půlprase“ Ještě před několika lety měl řezník Pavel Tichý z Nového Města nedaleko Hradce Králové jasno a…
Za jídlem 23.1.2022 Plzeňský, csángó, nebo s haluškami? Šest zábavných faktů o guláši Klasika nad klasiky – guláš je v našich končinách už po dvě staletí neodmyslitelnou součástí…
Za jídlem 9.1.2022 Recept na tradiční kuřecí vývar, zázrak na sychravé dny Zdlouhavá příprava tohoto pokrmu se vyplatí. Silný vývar s nudlemi se hodí nejen po…
Za jídlem 26.12.2021 Vynikající recept pro rodinu i přátele: Pikantní kuřecí stehno ve slanině Přemýšlíte nad snadným a chutným obědem nebo večeří? Pikantní kuřecí stehno ve slanině je vhodné…
Za jídlem 20.12.2021 Oběd jako z restaurace: Butter Chicken Hedvábně jemná a intenzivně vonící omáčka s marinovaným kuřecím masem. Butter Chicken je po právu hvězdou jídelních lístků nejen v indických restauracích.…
Zprávy z Česka 8.12.2021 5 Český paradox: Vyvážíme levné vepře, vrací se nám drahá kýta Kvalitní prasata a skot, o které se starají čeští chovatelé, často končí v zahraničí. Naopak do…
30 rostlinných receptů 24.11.2021 9 Objevte kouzlo zvěřiny. Vyzkoušejte recepty nejen pro pány honiteb Každý labužník se těší na konec roku, protože na trh přichází bohatá kolekce zvěřiny. Z chuťového…
Cestujeme 23.11.2021 18 Dvě na cestě: Je praktické, když alespoň jeden má sílu táhnout to dál Chtěly jít do Santiaga, a došly do Mikulova. Tak lze stručně popsat jednu několikadenní životní…