Když před lety dělala společnost Siemens průzkum a oslovila dva tisíce respondentů s otázkou, kolikrát v životě měli pocit, že jsou skutečně zamilováni, zjistilo se, že průměrně dvakrát. Zhruba tři čtvrtiny dotázaných ovšem odpověděly, že svého dlouholetého partnera našli až v okamžiku, kdy svou osudovou lásku ztratili – rozešli se s ní, či jim tak nějak prostě utekla.

Olga Richterová
Pirátka Olga Richterová: Občas na mě přijdou chmury, hlavně kvůli šíření lží

Titulní strana magazínu ŽenyZdroj: DeníkLidé ve výše zmíněném průzkumu navíc uvedli, že si za životního partnera nakonec vybrali člověka, který vůbec nebyl jejich vysněným typem, a že se rozhodli právě jen a jen na základě rozumu. Sedmnáct procent respondentů dokonce přiznalo, že svoji nezapomenutelnou lásku potkali ve chvíli, kdy už životního partnera měli.

Co když nás ale právě ta výjimečná, nezapomenutelná láska vynechá, prostě mine? „Člověk, jenž se nikdy nezamiluje, může být ovlivněn především svým dětstvím,“ říká psychoterapeut a kouč Karel Chába a dodává: „Vliv na schopnost zamilovat se má totiž i v dospělosti naše primární rodina.“ Jistě, existují extrémy – některá žena se lásce oddat nedokáže, a tak osudového partnera ani potkat nemůže. Jiná naopak marně doufá, že ji spokojenou udělá jen další, zbrusu nový a čerstvý vztah. Ale jak to mají ostatní ženy? Vzpomínají? Čekají? Nebo rezignovaly?

Celý článek čtěte ve čtvrtečním magazínu Ženy, který je součástí regionálních Deníků

Jsem perfekcionistka, takže potřebuju mít všechno včas připravené, sbalené a pořešené, říká o sobě Nikol.
Miss Nikol Švantnerová: Do botoxu bych znova nešla, jedna věc mi vadila

Dále v magazínu najdete:

- Inspirace: Hoďte starosti za hlavu
- Krása: Pleť pod rouškou
- Legenda: Personální ředitelka banky

ALE HLAVNĚ: Soutěž o televizor, luxusní kosmetiku a balení koktejlů na formování postavy.

Předplaťte si Deník s pravidelnými čtvrtečními přílohami již od 76 Kč měsíčně. (objednávejte ZDE) nebo si jej můžete objednat i telefonicky na 272 015 015.