Možná že jste se na podzim i vy zúčastnili ankety o manželství. Poprosili jsme vás, naše čtenářky a čtenáře, abyste nám skrze dotazník pomohli zjistit, jak na tom v partnerských vztazích jsme a zda se blíží konec takové podoby manželství, jakou vnímaly předchozí generace.

Charitativní projekty jsou podle Evy důležité. Společně s kosmetickou firmou Avon podporují pacienty i jejich rodiny, které potkala diagnóza rakoviny prsu.
Hvězda seriálu Slunečná Eva Burešová: Rozchod je vždy složitý

I díky vaším odpovědím máme na tohle nevyčerpatelné téma o čem psát. První články o budoucnosti manželství jste si ve Vlastě už mohli přečíst. Hned úvodní text Soumrak, nebo úsvit manželství je o šťastných manželstvích a najdete v něm i zajímavé sňatkové statistiky. A protože vdavky nejsou jen téma dvacátníků a třicátníků, další článek je o Nevěstách, které už vědí.

Až polovina manželství končí rozvodem a střídavá péče je jednou z variant péče o děti. Čtěte její pro a proti v článku Týden s mámou, týden s tátou.

Nejlepší recept na zlomené srdce je láska. A může přijít, když už to vůbec nečekáte, jak se dočtete v Zítra se (zase) zamiluju. A když už jsme u té lásky, víte, jak dlouho si lidé jako svého životního partnera vybírají toho, koho milují? Odpověď najdete v článku o Historii a budoucnosti lásky. Slyšeli jste někdy o polyamorii? Co to je, jak funguje a jak se liší od polygamie se dočtete v článku Když dva na lásku nestačí.

Zvládnout na jedničku roli trpělivé a laskavé mámy a zároveň údernice, vždy dokonale připravené na pracovní poradu, je ale z dlouhodobého hlediska nad lidské síly.
Matky vs. supermatky. Důležité kroky mohou ženám zachránit zdraví i rodinu

V dnešním světě kolem sebe vidíme, že manželství může mít spoustu podob. Bez konvencí a dogmat. Už to není jen on a ona, ale i on a on nebo ona a ona. V minulosti naprosté tabu dnes u někoho způsobí maximálně pozvednuté obočí. Pořád ale hlavním impulsem pro to se vdát nebo oženit zůstává láska a manželství stále dává lidem smysl.

Zajímá vás, jestli nás čekají manželství doteď spíš vnímaná jak z filmů a literatury? Budou vedle stávající podoby manželství běžná i otevřená manželství nebo manželství s odděleným bydlením? Nenechte si ujít další vydání časopisu Vlasta.

Tentokrát se věnujeme formě soužití Living Apart Together, ve zkratce LAT, kde sice partneři bydlí odděleně, ale přesto se milují a jsou spolu šťastni. Novou Vlastu s rozhlasovou legendou Evou Mudrovou na obálce právě teď koupíte ve své oblíbené trafice. Nebo si ji rovnou můžete předplatit.