K němu vyjelo několik hasičských jednotek. V opuštěném domě se často scházeli bezdomovci.

„Zatím nemáme právní kvalifikaci případu, ale nemůžeme vyloučit, že oheň na místě někdo založil," řekla Deníku mluvčí krajské policie v Liberci Vlasta Suchánková.

Kvůli podezření, že shořelý dům může být dílem žháře, přivolali na místo vyšetřovatelé i psovoda s vycvičeným psem, který dokáže vyhledat případné těkavé látky, jež mohly být příčinou požáru. „Náš speciálně vycvičený pes dokáže na místě vyhledat akceleranty hoření. Na místě označil jedno ohnisko," vysvětlila mluvčí policie.

Škoda, kterou požár napáchal, se vyšplhala odhadem na 150 tisíc korun.

„Případ nám byl nahlášen na tísňovou linku 112 v úterý ve 23.49 hodin. Tři jednotky hasičů zasahovaly v ulici Na Svahu," potvrdila mluvčí krajských hasičů Zdenka Štrauchová s tím, že dům byl při příjezdu hasičských jednotek zcela v plamenech.

Hořet začalo patrně v podkrovní části a plameny šlehaly ven. „Hasiči na likvidaci použili několik vodních proudů, hašení probíhalo i z automobilového žebříku," upřesnila Štrauchová. Po necelé hodině už ale měli hasiči plameny pod kontrolou a za dvě hodiny jej uhasili celý.

Následně je pak čekal průzkum domu, kde se podle svědků scházeli bezdomovci. „V domě jsme ale nikoho nenalezli," potvrdila mluvčí hasičů.