Rychlá obsluha, zdravé a netradiční jídlo i umístění v samém centru, a přitom na klidném místě Liberce. To jsou hlavní přednosti Ánandy. I proto u čtenářů zvítězila.
„Chodím sem často, je to tu opravdu skvělé a hlavně úplně jiné než jinde,“ říká Lidie Dostálová, která dala hlas Ánandě v soutěži Libereckého deníku Hospůdka roku.
Majitel Ánandy Karel Schreiber provozuje vegetariánskou restauraci již sedm let. Za tu dobu si prošel mnohým. Paradoxně jedno z těžších období probíhá právě teď. „Lidí chodí o něco méně, doba není lehká,“ vypráví. Ale na nic si nestěžuje. Naopak. „Nutí nás to neustále se dívat dopředu, hledat různá zlepšení, nové recepty,“ pokračuje. Těch mají v Ánandě na pět set a neustále se je snaží vylepšovat. Vítězství v soutěži ho překvapilo, ale velmi potěšilo.
„Je to velké ocenění naší snahy a také povzbuzení do další práce,“ říká. Zaujalo ho, že nevyhrála tradiční hospoda. „Lidé se chtějí dobře a zdravě najíst, v tom vidím posun. Pivo, ani jiný alkohol tu opravdu nenajdete,“ usmívá se.
Anketu vyhlásil Liberecký deník a o výsledku rozhodovaly hlasy čtenářů. Z nich bylo vylosováno pět lidí. Ti získali pěkné ceny. Šťastnými jsou: Lidie Dostálová, Daniel Nevařil, Alena Vacátková, Bronislava Kaplová a Daniel Schneider.