„Rekreanti si u nás pobyt zamlouvají a předplácejí dlouho dopředu. Storno není vysoké, přesto přijedou, i když je třeba zima a prší,“ řekla Jana Doležalová, vedoucí Campu Březňák, který leží přímo na pláži Máchova jezera. Jak dodala, lidé se koupou i v chladnějším počasí, a k tomu jezdí na kolech nebo chodí na procházky.

„Méně konzumují. V porovnání s teplejšími prázdninami teď vaříme víc čajů a grogů,“ podotkla Jana Doležalová. „I kdyby chladné a deštivé počasí trvalo celý červenec, nemáme strach, že bychom přišli o hosty,“ doplnila.

Kolem čtyř stovek návštěvníků hostí nyní Kemp ve Sloupu v Čechách. Ani tady nezaznamenali masový odliv turistů. „Lidi jsou nezmaři. Když není počasí na koupání, zabaví se jinak,“ poznamenal správce Milan Rejlek.

Kemp Kristýna u Hrádku nad Nisou má v současné době všechny chatky plné a volné místo jen pro stany. „Hosté mají pobyt zaplacený předem, a tak přijedou i přesto, že počasí není zatím ideální,“ uvedl šéf kempu Radek Petr.

Plno mají i v Autocampu Sedmihorky v Českém ráji. „Zatím lidé neutíkají a zůstávají i ve stanech. Chodí na výlety po Českém ráji,“ prozradila recepční autokempu Jaroslava Bednářová.

To, že počasí má do léta v těchto dnech daleko, poznali ale v Autokempu Ostrov na Malé Skále. „Teď na prodloužený víkend přijelo méně lidí než obvykle,“ připustil vedoucí kempu Zdeněk Bursa. „Snad se počasí umoudří,“ dodal.