Míchaná remuláda z celeru, mrkve a petržele

Suroviny pro 4 osoby:

1 malý celer (asi 250 g)
1 petržel
2 mrkve
Šťáva z poloviny citronu
2 lžíce cukru
100 g bílého jogurtu
100 g zakysané smetany
1 stroužek česneku
Sůl, pepř

Otužování u Chrástenského vodopádu.
Jan Zabloudil si dopřává ledovou koupel pro regeneraci. Začátky ale byly krušné

Postup:

Celer, petržel i mrkev očistěte. Vše nakrájejte na tenké nudličky. Můžete i nastrouhat nahrubo nebo použít speciální škrabku na nudličky. V kastrolu přiveďte k varu půl litru vody s citronovou šťávou a cukrem. Vložte do ní nudličky celeru a petržele a asi 3 minuty povařte. Opravdu ne déle, zeleninové nudličky musí zůstat křehké. Pak je sceďte.

Smíchejte povařené nudličky celeru a petržele s čerstvými nudličkami mrkve. Bílý jogurt důkladně smíchejte se zakysanou smetanou, česnekem a špetkou soli. Jogurtovou směs vmíchejte do zeleniny, opepřete a znovu promíchejte. Před podáváním nechte rozležet v chladu.

Eva Čapková.
Chyba je v systému, ne v dětských domovech. Mámu ale nenahradí

Všechny speciály z edice kondice lze zakoupit na eshopu https://eshop.kondice.cz/.

Předplatné časopisu Kondice lze objednat ZDE.

A na webu Kondice.cz najdete stovky cvičebních videí, podcasty s odborníky a denně nové články o zdraví a psychologii.