Dvanáctá výhra v řadě! Taková je bilance týmu Zlej Se(n) Liberec v krajském futsalovém přeboru. Aby také ne, když za něj nastupují samí kvalitní fotbalisté, minimálně z krajského přeboru. Lepší než volejbalová Dukla: Zlej Se(n) neprohrál ani ve svém 34. zápase!

STŘELEC BENEK. Vlevo hrající borec z týmu vítězů zaznamenal hattrick. Vpravo je Hubka z Pampuchu.

Úvod byl podle očekávání opatrný z obou stran, nikdo nechtěl jako první inkasovat. Ale po pár minutách se utrhl Beneš, který chytrým lobem přehodil Zimáka 1:0. Poté se dvakrát za sebou prosadil nejlepší střelec Benek, kdy první svůj zásah evidoval po krásné kombinaci „do mrtva" a druhý po své individuální akci. Následně to byli hosté, kteří z protiútoku snížili a nastřelili ještě tyč. O poslední zásah se v první půli postaral Žoček, který svou klasickou bombou na zadní tyč nedal Zimákovi šanci. V druhé půli se první prosadil Pampuch, kdy po ošemetné situaci pálil Moravec. Poté to byl už jen Zlej se(n), který sázel branky. Na 5:2 zvyšoval „levandulí" skvěle hrající Soběslav, poté přidal bodlem gól Žoček. Po tomto zásahu Zimák opustil branku ze zdravotních důvodů a nahradil jej Dvorský. Celý zápas měl jedno velké mínus, kterým byli rozhodčí. Ti svým neumem chybovali na obou stranách a vyvrcholení jejich rozhodování přišlo 8 minut před koncem, kdy Žoček podrazil unikajícího Jíchu a viděl rovnou červenou kartu. Oslabení ale Zlej Se(n) zvládl na jedničku. Poctivým blokem soupeře k ničemu nepustil a navíc Beneš dorazil Soběslavův centr do prázdné branky. Osmý zásah přidal Benek, kdy si parádně patou připravil míč a chytře obstřelil Dvorského.

Poslední dotek frustrovaného Dvorského byl při výlovu míče z branky, jelikož při svém následném výběru přepálil Beneše a šel po červené kartě předčasně do šaten. To byl přestupek s číslem 6 a míč si na značku pokutového kupu postavil Jakub Děkan. Tým si svého klenota pošetřil na závěrečné minuty a tento tah se jevil jako správný. Kuba sice svůj 10metrový kop neproměnil, nicméně v posledních vteřinách využil pasu Bíny a ladným manévrem patou prohodil míč mezi nohama Broschinského na 9:2.

„Soupeř hrozil pouze Jíchou, který se v tomto duelu gólově neprosadil. Obránci předvedli zodpovědný výkon a v situacích, kdy se jim Jíchu ubránit nepovedlo, zaskočil skvěle chytající Vogt. Ten potvrdil skvělou formu a tým držel celý zápas. V úvodu nám chyběla kvalitní rozehrávka od beků, ale poté se stroj rozeběhl a vše šlapalo, jak mělo. Byl to rozdíl minimálně jedné třídy, a to se vší úctou k soupeři, který neměl v zápase špatné pasáže, ale nám se jak po individuální stránce, tak po té týmové rovnat nemůže," sdělil „Binič", kapitán vítězů.

Branky: Benek 3, Žoček 2, Beneš 2, Soběslav, Děkan -  Moravec, Soukeník. Zlej Se(n): Vogt - Žoček, Soběslav, Vodička, Bína - Benek, Beneš, Klíma, J. Mečíř, Děkan. Pampuch Team: Zimák (Dvorský) - Moravec, Linhart, Soukeník, Broschinský - Jícha, Hubka, Bendák, Abrahám.

Ve středu 4. února hraje Zlej Se(n) 2. kolo Českého poháru, kdy od 21 hodin v areálu Home Credit Areny hostí druholigové F. A. Zole Česká Lípa.