Jednání mezi sparťanským šéfem Benim Simitčim a trenérem FCA Liberec Jiřím Dvořákem dospělo k rozhodnutí, že se novopečené futsalové mistryně České republiky stanou součástí futsalové Sparty, která tak bude mít mistry nejen v kategorii mužů, ale i žen.

„S Dvořkou se znám už dlouhou dobu, ještě když jsem hrál a on byl v Alfě Liberec. Je to velký srdcař, poctivec a odborník na fotbal, z kterého pomalu přechází k futsalu. Právě on byl tou největší garancí k tomu, že jsem se rozhodl spolu s bratrem Agem, předsedou futsalové Sparty, že děvčata vezmeme pod svá křídla. Mají velkou kvalitu, což ostatně dokázala mistrovským titulem. Samozřejmě, že budeme chtít ten titul v příští sezoně obhájit! Stejně jako ten mužský! Tím vlastně plynule přecházíme do další části budování úspěšného futsalového klubu,” říká Beni Simitči.

Slovan Liberec (v modrém) - Sigma Olomouc
Fotbalisté Slovanu porazili v přípravném duelu celek Kuvajtu 5:0

Proč liberecký tým přešel zrovna do Sparty? „Sparta je letošní mistr republiky mezi muži. Je to klub, který má ambice a dobré podmínky. V Liberci jsem všechno dělal sám na koleni bez podpory a chtěl jsem posunout ženský futsal dopředu. Sparta vnímala situaci tak, že se klub chtěl posunout dál a chtěl obsadit všechny kategorie,“ objasnil důvod přechodu do Sparty trenér Jiří Dvořák.

Na otázku, proč ženský tým nepřestoupil pod hlavičku FTZS Liberec, Dvořák odvětil: „Žádnou takovou nabídku jsme nedostali.“

Přátelské utkání mezi týmy Bílí Tygři Liberec a Metallurg Novokuzněck se odehrálo 2. srpna v liberecké Home Credit areně. Na snímku je brankář Marek Schwarz.
Tygři dvakrát ztratili dvoubrankový náskok a Metallurgu podlehli v prodloužení

Jaké cíle si kladete do další sezony? „Co se týče žen, chceme zapracovat na tom, abychom se co nejvíce zlepšili,“ uzavřel Dvořák.