Domácí házenkáři Liberec Handball ve druhém zápase jara narazili na soupeře z Pardubic, který hlavně na své palubovce dokázal potrápit i favority 2. ligy. Do Liberce proto nezajížděl jen odehrát z povinnosti zápas, ale naopak se poprat i o důležité body z venku. Libereckým v sestavě chyběl mladý Dan Vrba, naopak se již představili Jakub Vrba, Kamaryt, Fiala a debutující Duben, pro kterého to byl první start. Bohužel ani tito hráči nepomohli domácím k bodům, a po vyrovnaném průběhu utkání se radovali z vítězství Pardubičtí.

Liberec Handball - 1. HC Pardubice 26:29 (14:16)

Liberečtí, vědomi si důležitostí tohoto utkání, nastoupili s odhodláním svého soupeře porazit a získat důležité body. Bohužel opak byl ale pravdou. Domácí neproměňovali své šance a chybami v obraně nabídli hostům náskok hned ze začátku utkání 4. minuta 1:4. Poté už domácí přepnuli na vyšší rychlostní stupeň a zejména zásluhou Eliáše, který zaznamenal tři branky, dokázali vyrovnat na 4:4. Od této chvíle byla hra naprosto vyrovnaná, ovšem vždy byli o krok vpřed Pardubičtí, kteří si udržovali nejtěsnější náskok. Střelecký prapor domácích v těchto chvílích držel Ploch, který střílel důležité branky, a také navrátilec do sestavy brankář Fiala, který chytil několik nepříjemných střel soupeře. Nepříjemné ovšem bylo zranění Moravy, který zápas dohrával pouze se sebezapřením. Vyrovnaný stav vydržel až do poslední minuty prvního poločasu, jenže poté udělali Liberečtí dvě chyby, které hosté nemilosrdně potrestali a odskočili na rozdíl dvou branek.

Do druhého poločasu nastoupili domácí odhodlaní změnit nepříznivý stav. Impulsem do žil byla chycená sedmička nastoupivšího Harbicha, který nahradil Fialu. Důsledkem bylo vyrovnání výsledku na 16:16. Poté se sice hostům podařilo odskočit do nejtěsnějšího náskoku, ale rozjetí domácí zápas otočili na 19:17. V tu chvíli byli Liberečtí nahoře a drželi si dvoubrankový náskok (21:19) a všichni začali doufat v možné vítězství. Bohužel se ale dostavily v nepravý okamžik tradiční chyby a vše bylo rázem jinak. Nedůsledná obrana, časté zbytečné ztráty v útoku, zbrklá střelba, to byly faktory v otočení stavu 21. minuta 22:25. Domácí se ještě snažili se zápasem něco udělat, ale blíž, jak na dostřel, se soupeři nemohli dostat 25. minuta 24:26. Pardubičtí, kteří měli ve svém týmu zkušené hráče (Skalický a Havlíček), dovedli zápas do vítězného konce.

Domácím opět nevyšel další důležitý zápas se soupeřem, kterého potřebovali porazit a přiblížit se mu tak v tabulce. Jako by se zalekli vedení v zápase a začali kupit chybu za chybou (zbrklá, nepřipravená střelba, technické chyby, pasivní obrana, prohraná přesilovka), to vše byly příčiny, které zápas rozhodly. Střelecký prapor domácích držel Ploch, kterému bohužel chyběl další střelec. Zde byla viditelná absence mladého Dana Vrby, který minimálně zdatně sekunduje svému spoluhráči se střílením branek. Oslabením bylo také zranění Moravy, kde domácí ztratili další kvalitní spojku.

Po nemoci se v útoku dařilo Kamarytovi, který svojí rychlostí dělal hostující obraně velké problémy, povedený zápase sehrál také Eliáš.

V brance se dařilo v poločase prvním Fialovi, v druhém navázal na svého kolegu, též kvalitně, Harbich.

V obraně se dařilo dvojici Kulík, Baštinec. Ostatní přispěli též kvalitním výkonem v zápase.

Sestava a branky: Fiala, Harbich, Kotek Ploch 10, Eiláš 7/1, Kamaryt 4/1, Pelinka 3, Baštinec a Šefl po 1, Vrba J., Martenek, Duben, Kulík, Morava.