Druhá liga a regionální divize družstev se mají ve zkráceném tříkolovém režimu rozjet 6. června. Bez problémů by se v září měla odehrát první liga družstev, kde se odehrají od 9. září čtyřčlenné skupiny také v Liberci a v Mostě. Zejména LTK Liberec získal pro letošek zajímavé posily.

Na přestup přišel pod Ještěd z pražské Štvanice loňský halový mistr republiky Dominik Řeček, odchovanec z Tanvaldu. Na hostování v kategorii dospělých získal liberecký klub přední světové kadetky sestry Brendu a Lindu Frühvirtovy z Prahy a z Prostějova juniorského reprezentanta sedmnáctiletého Dalibora Svrčinu, loni českou trojku do 18 let za Jonášem Forejtkem a jabloneckým odchovancem Jiřím Lehečkou.

Skiareál Ještěd zahájil začátkem května letní sezónu 2020
Skiareál Ještěd zahájil začátkem května letní sezónu 2020

Sestry Frühvirtovy se loni staly mistryněmi světa družstev do 14 let v Prostějově, patnáctiletá Linda suverénně vyhrála loňskou Pardubickou juniorku a získala tak volnou kartu na příští ročník 60 tisícového mezinárodního turnaje Mácha Lake Open žen ve Starých Splavech. O dva roky mladší  Brenda Frühvirtová loni v extralize potrápila reprezentantku Siniakovou. Do Liberce přichází na hostování také desátý český junior loňského žebříčku Jiří  Barnat z TK Neridé. 

Z libereckého klubu naopak po dlouhých letech odešly dvě bývalé opory. Aktuálně nejlepší český deblista Roman Jebavý zamířil do extraligové Oázy Říčany a 31letý Michal Schmid se vrátil do rodné Plzně. Liberecká juniorka Lenka Munzarová přestoupila z LTK do Severočeské tenisové, tam se také vrátila z I.ČLTK Praha Vanesa Nikolovová, odchovankyně Mostu a Litvínova.

Kluby mění také dvě severočeské dívčí naděje do čtrnácti let, patřící do republikové špičky. Třináctiletá Ústečanka Sára Mlenská zamířila z Panoramy Teplice do pražské Sparty a její vrstevnice Nela Charvátová z mostecké ST do LTK Liberec.  Loni 85. žena českého žebříčku Andrea Havrlíková odešla z Krupky do Košťan. Do Žatce, týmu nováčka první severočeské  divize přestoupili z Mostu Kryštof Jánošík a Jan Jochman.

JAROSLAV PŘIBYL