Jako vítěz konferenčního finále, které se také konalo v Brně, byli žáci ZŠ Barvířská nominováni do turnaje o republikový futsalový titul.

Nejlepší čtyři týmy z republiky se utkaly ve dvou semifinálových utkáních. Do semifinále proti „Barvírně" nastoupil tým ZŠ Komárov. Začátek duelu Liberečtí herně nezachytili a neproměnili ani ty nejvyloženější šance, jako dvakrát sólový nájezd Dominik Gembický. Zákonitě musel přijít trest v podobě dvou obdržených branek. Za tohoto stavu se již Barvířská nedokázala do zápasu střelecky vrátit a první prohra (0:2) v celém ročníku byla na světě.

Zachránit výsledkovou a herní čest chtěli svěřenci trenéra Tomáše Noska a učitele Radima Václava v boji o 3. místo, ve kterém nastoupili proti ZŠ Zborovská Tábor. K tomuto zápasu nastoupili tak, jak se má a rázem z toho bylo poločasové vedení 3:1. V kvalitním výkonu pokračovali i po přestávce a vsítili další tři branky a vyhráli 6:1. Zaslouženě tedy obsadili 3. místo, když se mezi střelce postupně zapsali Gembický (2), Sedláček, Ráček, Halgaš a sváteční střelec Kleiner.

„Je vidět, že úzká spolupráce mezi ZŠ Barvířská a mládežnickou sekcí FC Slovanu Liberec nese zasloužené ovoce. Za celoroční účinkování v turnaji patří žákům velký dík a jsme rádi, že vzorně reprezentují náš region i na republikové úrovni," uvedl pedagog Václav.

Sestava Liberce: Plechatý, Mečíř, Gembický, Daněk, Kleiner, Krpata, Halgaš, Sedláček, Ráček, Nejman.