Vítěz základní části Jihostroj se s Ústím, které si proklestilo cestu do čtvrtfinále přes předkolo, nepáral a soupeře převálcoval 25:9, 25:17, 25:19.

„Vstoupili jsme do zápasu jako uragán. Ve druhém setu Ústí vystrčilo růžky, ale i to jsme si uhráli v pohodě. Ve třetím setu bylo těžké udržet koncentraci z prvního setu, možná jsme malinko polevili. Ústí dobře podávalo a drželo s námi krok do stavu 19:19,“ bilancoval střetnutí trenér vítězů René Dvořák. „V Ústí to bude určitě těžší,“ vyhlížel čtvrteční odvetu. 

Severočechům se z obhájců trofeje rozklepala kolena. Na jejich výkonu se podepsala i viróza, někteří hráči totiž nastoupili s horečkou.

Třetí zápas čtvrtfinále Generali play off Tipsport extraligy ledního hokeje se odehrál 19. března v liberecké Home Credit areně. Utkaly se celky Bílí Tygři Liberec a Mountfield HK. Na snímku vlevo je brankář Roman Will.
FOTO: Liberec doma ožil a po výhře 4:2 snížil v sérii s Hradcem na 1:2

„Naši smečaři předvedli absolutně bezkrevný výkon. Byl na nich vidět přílišný respekt ze soupeře. To mi vadí. Někteří hráči potřebují odbrzdit. Doma se chceme prezentovat lepším výkonem,“ řekl ústecký kouč Petr Brom, pod kterým Jihostroj slavil čtyři tituly.

Liberec se doma proti Ostravě rozjížděl pomalu a ztratil druhý set. „Začali jsme příliš nervózně. Dělali jsme spoustu chyb a až postupem času jsme se dostali do zápasu. S příchodem Patrika Indry se body zvedly, tým se zklidnil a přešli jsme na to, na co jsme zvyklí,“ hodnotil liberecký kouč Michal Nekola pro ČT.

Čtvrtfinálové série pokračují ve čtvrtek v Ústí a Ostravě.
 

Play off volejbalové ligy - čtvrtfináleČeské Budějovice – Ústí nad Labem 3:0 (9, 17, 19).
Nejvíce bodů: Šotola 17, Fila 13, Ondrovič 6 – Kramar 14, V. Bartůněk 6, Vodvárka 4. Diváci: 600.
Liberec – Ostrava 3:1 (20, -22, 20, 16).
Nejvíce bodů: Indra 14, T. Kriško 12, Galabov 11 – Šmídl 15, Janků 13, David 6. Diváci: 890.