„Jsem rád, velmi rád. Přece jenom je to třetí se čtvrtým a my jsme letos ještě nevyhráli. Líbilo se mi nasazení všech hráčů, kromě druhé půlky druhého setu, kde jsme si to prohráli sami. Kluci mi dali krásný dárek k narozeninám v podobě vítězství,“ neskrýval nadšení kapitán Dukly Liberec Jan Štokr.

„Z naší strany jsme odehráli velmi spolehlivě první set. Ve druhém setu jsme zbytečně promrhali slibné vedení a dostali jsme se pod tlak. Ve druhém setu došlo i ke zranění na straně Lvů a to není pro nikoho příjemné. Od třetího setu jsme utkání dobránili, protože jsme zejména výborně bránili na bloku, což rozhodlo,“ pochvaloval si trenér Dukly Michal Nekola.

Volejbalistky Liberce vyhrály v Olomouci 3:0 a posunuly se do čela tabulky.
Ženy liberecké Dukly neztratily o víkendu ani set a jsou v čele tabulky

„Gratulace k vítězství domácím. Utkání bylo o servisu. Tým, který lépe podával, tak ten set vyhrál. My jsme se dost těžko prosazovali proti dobře srovnané obraně Dukly a myslím si, že jsme ani nebyli tak úspěšní na útoku jako Liberec, který zaslouženě vyhrál,“ sportovně uznal kapitán Lvů Jiří Král.

„Bylo to takové volejbalové klišé. Liberec lépe podával a lépe nás bránil na síti, zde to bylo úplně jednoznačné. Trochu mě mrzí, když jsme ve čtvrtém setu tu šanci měli, tak jsme si to pokazili slabým útokem a to mě právě mrzí. Jinak servis a blok na straně Liberce a zasloužené vítězství,“ řekl kouč Pražanů Tomáš Pomr.

Liberecká Dukla je v tabulce na 3. místě.

VK Dukla Liberec – VK Lvi Praha 3:1 (25:17, 24:26, 25:18, 25:21)

Rozhodčí: Jan Krtička, Matěj Dmejchal

Hráno bez diváků

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Leikep Libor, Kovalčuk Volodymyr, Kriško Tomáš, Krajčovič Šimon, Štokr Jan, Šulista Petr, libero Kopáček Václav. Střídali: Suda Radek, Srb Jiří, Kriško Michal

Hosté: Janouch Jakub, Skakić Stefan, Špulák Petr, Mihajlović Matěj, Paták Matěj, Nedeljkovic Alexandar, libera Ježek Matyáš, Havlas Josef. Střídali: Pliasetskyi Ivan, Vodička Jan, Charvát Jan

Tabulka volejbalové UNIQA extraligy mužů.Zdroj: Český volejbal