Dřeli, bojovali, rvali se. Rozhodně se nemají za co stydět. Liberečtí volejbalisté nebyli daleko od senzace v Lize mistrů. Dukla v souboji s italskou Civitanovou sahala po bodech. První set vyhrála, jenže ve druhé promarnila čtyři setboly a nakonec s favoritem celé soutěže padla 1:3.

„Musím kluky pochválit, odvedli velice solidní výkon na hranici možností. Soupeř se obával o výsledek a musel poslat na plac všechny hvězdy, aby neztratil body. Jsem zklamán, že jsme nezískali aspoň bod, ale s naším výkonem jsem spokojený,“ ocenil vystoupení svého týmu liberecký trenér Michal Nekola.

Druhý set se nedařilo uzavřít

V klíčové druhé sadě vedli Severočeši už 21:17. Ani na čtyři pokusy ale nedokázali sadu ukončit a přetahovanou o bod prohráli 28:30. „Soupeř v koncovce dobře bránil, všechny těžké balony ublokoval,“ krčil rameny Nekola, jehož parta nastoupí v posledním kole 1. března v Polsku proti Rzeszówu, který doma obrala o jediný bod ve skupině B.

Český mistr se ale soustředí hlavně na extraligu, kde se trápí na šestém místě. „Kluci ukázali sílu proti super mančaftu a já jenom věřím, že nám to vydrží a přeneseme si to do extraligy,“ přeje si Nekola. V nadcházejícím extraligovém duelu přivítá Dukla v úterý 21. února Příbram. „Čeká nás ještě spoustu těžkých zápasů. Hlavně se musíme soustředit na extraligu, abychom nelítali nahoru a dolů jako na horské dráze a odvedli konstantní výkon až do konce soutěže.“