S Liberečany diskutovali lyžařka a zastupitelka města Zuzana Kocumová, předseda sportovního výboru města, zastupitel Roman Šotola a Jan Svatoš, ředitel Sportovního areálu Ještěd a.s.

„V minulých letech končilo šedesát procent financí ve sportu a věřím, že i nyní, kdy peníze přijdou do Liberce, se v tomto trendu bude pokračovat," poznamenal Šotola k přerozdělování financí z loterií. „Preferuji, aby tyto prostředky šly i do menších sportovních oddílů a především mládeži," dodal zastupitel.

Mnohé z přítomných zajímal festival Benátská noc, který se přesunul do veseckého areálu. „V přivedení tohoto oblíbeného hudebního svátku do Liberce vidím obrovskou příležitost, jak areál oživit a zároveň umožnit Liberci nabídnout veřejnosti velký festival. Doufám, že festival pod Ještědem bude ku prospěchu akce i města Liberec," domnívá se Svatoš.

„Je dobře, že se tam bude konat taková velká komerční akce, která jistě přinese ekonomický efekt, který se následně může projevit na podstatně levnějším pořádání nekomerčních, zejména sportovních akcí," podotkl Roman Šotola.