Mistrovská kategorie A se sice nakonec neotevřela, protože se sjelo pouze pět závodníků, a tak se trenéři věnovali svým svěřencům a postarali se o parádní doprovodný program finálových kol v kulturním centru 101010 Vratislavice. Přes 300 diváků vytvořilo skvělou atmosféru pro vynikající výkony.

V dětské kategorii C 68 let se do finálové čtyřky podařilo probojovat třem zástupcům domácího klubu. Vyhrál Karol Kim z Galanty, druhý skončil Matěj Zummer, bronzový byl Marek Pluhař a čtvrtý Vítek Hotař.

Ve druhé dětské kategorii B 911 let se ze zlaté medaile radoval domácí Michal Sykáček, který neměl vůbec lehkou cestu k vítězství, ale dravým a přesvědčivým výkonem přehrál Šolcovou z Hradce Králové a Sitára z Galanty. Na 6.7. místě se umístil Oskar Vokurka, kterému finále opět uteklo o malý kousek.

Nejstarší dětská kategorie byla v liberecké režii, i když se z prvenství radoval Filip Chmelík již jako reprezentant pražského klubu, ale po 8 letech tréninku je stále srdcem Liberečák. Na 2. místě skončil Matyáš Tomín a třetí Vojta Žák. Finálovou čtyřku uzavíral Jaroslav Schovanec, který čerstvě přestoupil do vyšší kategorie a 5. místo bral Tomáš Mühl.

V dospělé kategorii mírně pokročilých skončil pátý Marek Bohuš, který předvedl velmi solidní výkon. Z celkového prvenství se radovala boleslavská Žádná, která přestože je jemná dívka, kategorii naprosto jasně dominovala a získala si obdiv a sympatie celého publika. Druhý byl Kutáč z Olomouce a třetí Káčerek z Mladé Boleslavi.

V pokročilé kategorii dospělých měl Liberec tři zástupce. Na 6.7. místě skončil Jan Šťastný, o příčku výše Jaroslav Mikulík. Oba hráli velmi dobře a pro Honzu to byl více než povedený start v dospělé kategorii. O prvenství si to rozdali domácí Jakub Stavinoha a olomoucký Křenek. Souboj Davida s Goliášem nakonec vyhrál domácí borec, který si také odbyl svůj první start v dospělé kategorii. Jejich poslední hra byla dechberoucí přehlídka technik a oba získali nejvyšší možné známky od dvou porotců. Na 3. místě jim velmi těsně dýchal na záda jablonecký Šteflíček.

Tradiční přípravné semináře a eliminace proběhly v tělocvičnách SPŠSE Liberec, kde je vedli Sandro F. Dos Santos (Mestre Pacoca Klagenfurt), Miroslav Riedel (Instrutor Big Baby Jablonec) a Tomáš Zummer (Instrutor Robocop Liberec). Skvělá organizace čtvrtého ročníku soutěže jen podtrhla výkony a liberecký klub si může pogratulovat ke skvělým výsledkům.

Budeme držet palce na mistrovství Evropy, které se v listopadu koná v Komárně.