Podještědský tým přesto nastupoval v roli mírného favorita. Hosté se sice v úvodu ujali vedení 0:3, Medek s Jančovičem ale snižovali. V dalším utkání překvapivě Jahoda nestačil na riskujícího Veselého. Načal tím čtyřzápasovou vítěznou sérii hostů, kdy Medek nestačil na Polanského, Jančovič na Červeného a ani Jahoda nedokázal dotáhnout své druhé utkání s Merkrem do vítězného konce. Za nepříznivého stavu 2:7 snižoval Lukáš Borůvka a Martin Jančovič, který nechal uhrát trojnásobného evropského kadetského šampiona Polanského dohromady jen 14 míčků. To už ale bylo pro domácí pozdě. Podještědský klub tak spadl na průběžné 3. místo.

SKST WARMNIS Liberec Slavoj Severotuk Ústí n. L. B 6:10 (čtyřhry 0:2, body domácích: Borůvka Lukáš 2, Medek Josef 2, Jančovič Martin 2, Jahoda Martin 0, body hostů: Polanský Tomáš 3, Červený Miroslav 3, Merker Martin 1, Veselý Jan 1).

Gireth a Kodým porazili Milana Orlowského

Záloha libereckých stolních tenistů má ve 2. lize především existenční problémy. Z pracovních důvodů nemůže nastupovat nejlepší hráč loňské 2. ligy Jakub Borůvka a na výsledcích je to znát. Aktuální 10. místo ve 12členné tabulce však stále dává, při dvou sestupujících, naději na záchranu. Ta se ještě zvýšila, když v důležitém utkání Liberečtí dokázali vyhrát 10:4 v Šanově.

O den později je čekal zápas podzimu. Proti suverénovi soutěže KT Praha si soupeři jedou utkání bez větší šance na úspěch spíše užít. Nejinak tomu bylo v utkání s Libercem. Domácí legendy Milan Orlowski a Jindřich Panský dokazují, že stolní tenis nejen umí, ale dokáží se s ním i bavit. Oba se drží stále ve vynikající kondici. 61letý bývalý mistr Evropy a vicemistr světa Orlowski zatím v soutěži nasbíral pouhé tři porážky. Liberečtí na něj ale našli recept, protože jak Kodým, tak Gireth si z Prahy odvážejí jeho cenný skalp. V dalších utkáních už bodovali pouze borci z KT Praha. Bývalý reprezentant Javůrek, stejně jako Kolář uhráli 100 %. O suverenitě dvojnásobného vicemistra světa Jindřicha Panského nebylo pochyb. Zatím prochází soutěží jako nůž máslem a ani jeden ze soupeřů na něj zatím nestačil. Spolu s Orlowskim se navíc stále účastní exhibic po celém světě. Na ty si zavzpomínal i během utkání s Protivou, kdy při lobované obraně mezi míčky vystřihl dvakrát hvězdu.