A to na té nejvyšší mezinárodní úrovni, kdy se pořádá i mistrovství světa. Navíc, na profesionálních turnajích se dají vydělat i desítky miliónů korun. Jeden takový turnaj pořádají minkovičtí hasiči v sobotu 24. srpna v 9.00 v kulturním domě ve Vísce u Frýdlantu - Minkwitz cup.

Sice se zde nebude hrát o peníze, natož o milióny, ale i zde si ti nejlepší odnesou hodnotné ceny. Minkovičtí navazují na loňský ročník, kdy se v klubovně minkovické hasičárny sešlo 35 hráčů. Turnaj měl velký ohlas, a tak se hasiči rozhodli uspořádat 2. ročník v kulturáku ve Vísce, kde je více prostoru.

Zváni jsou všichni příznivci, tedy i ti, co nikdy šipky neházeli. Pozvání platí i pro ženské pokolení. Pořadatelé vše vysvětlí, objasní pojmy jako „dabl“, „singl“, „zavírání“, „podání“, vysvětlí, jak se počítají body. Pro ty zasvěcené je tu informace, že se bude hrát „pětsetjednička dabl aut“. Vklad na hráče činí 70 Kč. Přihlášky eviduje (nejsou podmínkou předem) a vše objasní Michal Scheidl na telefonu 725 329 933.

TAK AŤ TO LÍTÁ!

František Tuhý