Kluby mohou pořadí svých hráčů a hráček reklamovat do konce října.

V pořadí nejlepších českých mužů, které vede Tomáš Berdych před Radkem Štěpánkem a Lukášem Rosolem, se na 13. místě umístil Michal Schmid z LTK Liberec, jeho oddílový kolega Lubomír Majšajdr je v republikovém pořadí devatenáctý. Třetím nejlepším Severočechem je Tomáš Musil z mostecké Severočeské tenisové, 39. hráč českého pořadí.

Sedmým nejlepším Čechem je odchovanec z Teplic a Litvínova třicetiletý Jan Merl z I.ČLTK Praha.

Do první stovky nejlepších českých tenistů se ještě vešli liberečtí Ondřej Vaculík (45.), veterán Lukáš Vojtěchovský (48.), David Prokop (55.) , lounský Jiří Šupol (87.) a první stovku uzavírá Tomáš Cakl z Liberce.

Klasifikováno je téměř 1 600 mužů z celé republiky.

Pořadí českých žen vede podle očekávání Petra Kvitová před Lucií Šafářovou, Klárou Zakopalovou a Petrou Cetkovskou. Sedmá je odchovankyně Mostu Iveta Benešová, nedávno provdaná za nejlepšího Rakušana Jürgena Melzera. První desítku uzavírají odchovankyně a rodačky z Loun dvojčata Kristýna a Karolina Plíškovy, působící na pražské Štvanici.

Aktuálně nejlepší Severočeška Petra Krejsová z Liberce skončila osmnáctá, její spoluhráčka z LTK Jana Matoušková na 24. pozici a o tři místa za ní je mostecká Nikola Horáková. Do první české padesátky žen se vešly i děčínská odchovankyně Karolína Stuchlá z LTK Liberec (33.) a mostecké tenistky Karolína Čechova a Eva Plevová (50.).

Pořadí nejlepších českých juniorů do 18 let vede Adam Pavlásek z Prostějova, přítel Petry Kvitové, před Robinem Staňkem z Prahy.

Dvanácté místo patří mosteckému odchovanci Kryštofu Jánošíkovi z pražské Sparty, 13. příčka Jaroslavu Vondráškovi I.ČLTK Praha, odchovanci z Chomutova a teplické Letné.

Prvním Severočechem je Tepličan Dominik Říha (44.). Nejlepší současná Severočeška mezi dorostenkami Tereza Janatová z Liberce je v republikovém pořadí na 28. místě.

Žebříček vede Kateřina Siniaková ze Sparty před Barborou Krejčíkovou z Prostějova a dcerou kapitána hokejistů Kladna Dominikou Paterovou. Patnáctá je jablonecká odchovankyně Nina Holanová z pražské Sparty a osmnáctá Miriam Kolodziejová z Litvínova, hrající za I.ČLTK.