Vrbenský porazil ve finále mužské dvouhry štvanického Jonáše Forejtka 6:3, 6:4 a zmařil tak šanci loňského vítěze juniorky na US Open získat třetí titul v sérii turnajů O trofej solidarity a naděje ČTS. V úvodní sadě vedl Forejtek 3:2, ale poté získal Vrbenský sedm her v řadě. Po získaném setu vedl v druhé sadě 3:0, Forejtek srovnal na 3:3, ale závěr zápasu patřil odchovanci z Poděbrad, který proměnil třetí mečbol a získal z celkové dotace 980 tisíc korun prémii 150 tisíc korun.

„Prožil jsem tady v Liberci dobrý a úspěšný týden. V semifinále jsem musel vydřít těžký třísetový zápas s Pavlem Nejedlým a dnes jsem si věřil a přerušil jsem Jonášovu vítěznou sérii,“ řekl mladíček Vrbenský, vítěz pražského turnaje O pohár prezidenta ČTS , kde porazil Rosola a Veselého.

Hokejový brankář Lukáš Pařík.
Pařík trénoval doma, datum návratu ještě nemá

Stejnou sumu 150 tisíc korun vybojovala vítězka dvouhry žen Darja Viďmanová po finálovém vítězství nad pardubickou Veronikou Vlkovskou 2:6, 6:3, 6:0. Kvalifikantka Vlkovská hrála od pondělí svůj osmý zápas a po vyhraném setu začala ztrácet půdu pod nohama a důraznější svěřenka trenéra Daniela Vaňka z pražské Štvanice bodovala důraznější hrou a v rozhodujícím setu nadělila soupeřce nepopulárního „kanára“.

„Mám velkou radost, že se mi po finále v Prostějově podařilo tady v Liberci vyhrát.Zvládla jsem během dvou dnů dva náročné tříseťáky,“ řekla spokojená vítězka Viďmanová.

Prezident ČTS Ivo Kaderka poděkoval organizátorům z LTK Liberec za výbornou práci a prozradil, že by se příští rok mohl v Liberci uskutečnit jakýsi mužský a ženský grandslam v podobě mezinárodního challengeru ATP a WTA.

Jaroslav Přibyl