Na Světovém poháru Slovakia open v Bratislavě byl v jednotlivcích postižení (TT2) nasazen jako jednička. Probojoval se ze skupiny (Srb Stoiljkovič 3:0, Brazilec Costa 1:3, Španěl Rodriguez 3:0). Ve čtvrtfinále porazil Rusa 3:0 a v semifinále překonal Slováka Riapoše 3:0. "Ve finále už byl nad moje síly Francouz Lamirault. Nad světovou jedničkou bylo samozřejmě těžké vyhrát, ale alespoň jsem to zkusil. Prohrál jsem 1:3, ale i tak mě těšil výsledek," potvrdil Suchánek.

Liberecký klub Šerm startoval v Bystřici.
FOTO: Flerety zvonily v Bystřici

V družstvech spolu se Zvolánkem v boji o medaili přišla odveta za loňské mistrovství Evropy. "Tehdy nás ve finále o titul připravil slovenský tým Riapoš – Ludrovský. Ale výsledek byl přesně opačný. Do boje o zlato jsme pak po prohře 0:2 neprošli přes Francii," podotkl Suchánek.

Slovenia open

Druhým světovým pohárem byl turnaj ve Slovinsku, kde nastoupilo 22 hráčů a Suchánek byl opět nasazen jako jednička. V 1. zápase porazil opět Srba Stoiljkoviče a opět prohrál 1:3 s dvojkou ve skupině s Francouzem Bourym. "V K.O. pavouku mezi šestnácti na mě čekal v boji o první osmičku Slovák Ludrovský, ale dál mě nepustil a já už mohl pouze přihlížet dalším zápasům," podotkl Suchánek. V družstvech se Zvolánkem nejprve porazil Španěly, pak Poláky a nakonec prohrál s Ukrajinou. "Ze skupiny jsme postoupili do boje o medaile a znovu se nám nepodařilo přejít přes Francii a turnaj pro nás skončil bez medaile," poznamenal.

Hraje za Spartu - gólmanka Ivana Pižlová z Liberce.
Ivana Pižlová z Liberce přispěla k úspěchu pražských fotbalistek

MČR Ostrava

Na mistrovství republiky v Ostravě obhajoval tři tituly. "Vždy svádím největší boj v posledním zápase s Martinem Zvolánkem. Na cestě k titulu přišlo vítězství 3:0. Ostatní zápasy dopadly také 3:0 a bez ztráty setu figuruje na zlaté pozici opět mé jméno," řekl mistr republiky. V soutěži čtyřhra open hrál se svým tradičním parťákem Rendou Taušem. "Hladce jsme postoupili do semifinále a pak do finále, kde už šlo do tuhého. Proti TJ Sokol Lhůta jsme opět rychle vedli, ale trochu polevili a soupeři toho využili. Vyrovnali na 2:2 a obhajoba se vzdálila. V posledním setu jsme si udělali velký náskok a od stavu 8:3 už jen hlídali cestu k titulu," popisuje.

Zsolt Hornyák.
Novým trenérem Liberce se stal Slovák Hornyák

Další soutěží, kde byla ve hře obhajoba, byla dvoučlenná družstva open. "Až do semifinále byla cesta celkem hladká. Vše 3:0. Mezi čtyřmi nejlepšími nás čekal tým TJ Sokol Lhůta. Ty jsme porazili 3:1 a čekalo nás finále proti SK Moravia Brno. Čtyřhra nám vyšla hladce. Já rozehrál zápas se Žákem a René s Trávníčkem. Já prohrál a René vyhrál. Za stavu 2:1 jsem nastoupil proti Trávníčkovi. V koncovce pátého setu jsem vyhrál a přidal vítězný bod a obhajoba se podařila," shrnuje šampionát trojnásobný mistr.