Soutěž probíhá v kategoriích gymnastického, team, dance a step aerobiku ve všech 4 věkových kategoriích. Liberecký oddíl Sport Aerobic Liberec z Aerobic Centra na sídlišti Kunratická a ze Sport Centra v Pavlovicích zde velice úspěšně reprezentovalo celkem 36 reprezentantek ve věku od 7 do 22 let, kterým se v silné konkurenci podařilo získat celkem 5x zlatou, 1x stříbrnou a 3x bronzovou medaili!

Toto kolo bylo zároveň finálovým kolem letošního ročníku a libereckým závodnicím se podařilo získat i 4x celkové absolutní vítězství a 3x bronzovou pozici v celkovém hodnocení za rok 2015. Na výsledky klubů si musíme počkat, než bude letošní ročník vyhodnocen a sečten. Sport Aerobic Liberec byl celkovým vítězem již 6x a vítězství mu patří od roku 2009!

Ve 4. kole se v kategorii dospělých za Liberec předvedla Tereza Kočová a obsadila 5. místo. Všechny medailové pozice obsadily závodnice ze Slovenska. Tentokrát bohužel nestartovala Kristýna Bernátová, která v této chvíli absolvuje stále rehabilitaci po operaci kolenního kloubu a z důvodu přípravy na závodní sezónu v příštím roce tento závod musela vynechat.

Mezi juniorkami se nejlépe z libereckých umístila Aneta Chlumská, která se známkou 18,75 b. obsadila bronzovou příčku. Jen o 5 setin se před ní na 2. místě umístila Johana Hořáková a vítězkou se stala Barbora Karlíková (19,30 b.) obě z ASC Zlín. V kategorii juniorských trojic si stříbro odvezly Aneta Chlumská, Markéta Fléglová a Barbora Dvořáková. Vítězkami kategorie se stal tým z klubu Pro Fitness Praha. Bronzovou medaili si v kategorii team aerobiku trojic zaslouženě odvezly Andrea Andělová, Martina Holubová a Natálie Tůmová.

Vítězství v kategorii juniorského dance aerobiku a radost ze zlaté medaile patří děvčatům Nicole Anně Weinlichové, Tereze Kněbortové, Andree Andělové, Martině Holubové a Natálii Tůmové. Trenérkami a choreografkami těchto dvou týmů jsou Kateřina a Nikola Wernerovy.

Absolutně nejúspěšnější kategorií a je tomu tak i po celý rok, byla kategorie starších žákyň, kde nemá Sport Aerobic Liberec letos téměř konkurenci. Největší zásluha na tomto úspěchu patří určitě starší žákyni Sabině Drapákové, která získala 4x zlato a stala se i 4x absolutní vítězkou celého letošního ročníku. Mezi 30 jednotlivkyněmi se na 1. místě umístila jmenovaná Sabina Drapáková, na 3. místě a bronz získala Simona Vykoukalová, které patří i stejné umístění v celkovém pořadí. Na 5. místě pak byla Markéta Kosejková, která je celkově čtvrtá.

Všechna tato tři děvčata soutěžila po celý rok také v kategorii trojic, kde získaly zlato jak ve 4. kole, tak v celkovém pořadí a staly se tak absolutními vítězkami kategorie trojic. Stejně tak tomu bylo i v kategorii skupin, kde si 2x zlatou medaili (4.kolo i celkové pořadí) vybojovaly společně s Veronikou Smetaníkovou a Karolínou Rozkovcovou. Poslední zlato mají z kategorie Dance aerobiku, kde s nimi v týmu soutěžila ještě Sabina Vykoukalová. V příštím roce, se rýsuje pro tato velice talentovaná děvčata možnost účasti na MS 2016 v Koreji.

V kategorii mladších žákyň si nejlepší umístění mezi 47 jednotlivkyněmi vybojovala Sabina Vykoukalová a obsadila 11. místo. 17. pak byla Kateřina Paulíková. Mezi trojicemi se nejlépe umístily a 5. příčku obsadily Kateřina Paulíková, Viktorka Lesáková a Veronika Šmídková. Na 7. místě byly Anna Stejskalová, Eliška Wollmannová a Michaela Pokorná. Liberecké trojice pak ještě obsadily 10., 12., 14. a 18.místo.

V kategorii skupin se na pěkném 4. místě umístily Veronika Šmídková, Anna Stejskalová, Eliška Wollmannová, Michaela Pokorná a Eliška Dastychová, které v celkovém pořadí získaly cenný bronz.

Vedení oddílu všem závodnicím i jejich rodičům moc a moc gratuluje a přeje krásné svátky a šťastný Nový rok. Děkuje také Statutárnímu městu Liberec a Libereckému kraji za celoroční podporu. (bs)