Tento projekt funguje sedm let, ale v roce 2006, kdy byl 1. ročník této velice prestižní soutěže, se Sport Aerobic Liberec teprve zařadil do soutěží pod hlavičkou České gymnastické federace, poté co přestoupil od soutěžního systému pod hlavičkou Českého svazu aerobiku. Zde byl jako oddíl členem již od roku 1997 a účastnil se zde mistrovských soutěží na národní, mezinárodní i světové úrovni.

V roce 2007 a 2008, kdy probíhal druhý a třetí ročník Poháru federací, liberečtí závodníci pod vedením trenérek a rozhodčích Heleny Niklové a Barbory Svatošové, teprve získávali zkušenosti v novém prostředí, s novými pravidly a požadavky.

Již v roce 2009 se ale Sport Aerobic Liberec umístil v čele čtvrtého ročníku Poháru federací a letos je to tedy počtvrté za sebou, kdy se Libereckým podařilo zvítězit. Na druhém místě skončili závodníci z Pro-Fitness Praha s trenérkou Ivou Šramlovou a na třetí pozici se umístil klub ASC Zlín pod vedením Andrey Višňové.

„Letošní rok byl pro nás opět velice úspěšný, protože se kromě absolutního vítězství v Poháru federací, podařilo získat tři tituly Mistrů ČR, šestkrát se naše závodnice staly vicemistryněmi republiky, seniorský tým ve složení Andrea Cvachová, Kristýna Bernátová a Monika Geržová (ASC Zlín) získal stříbro a bronz na Světových pohárech. A Sport Aerobic Liberec byl úspěšným organizátorem Světového poháru 2012, který se konal v říjnu v liberecké Tipsport aréně.

Tímto bychom chtěly jménem celého našeho oddílu poděkovat Statutárnímu městu Liberec a Libereckému kraji, dále všem sponzorským firmám a také rodičům za celoroční podporu a především závodníkům za celoroční svědomitou práci na trénincích a závodech," sdělila Barbora Svatošová.