Osmým rokem se reprezentantky libereckého oddílu Sport Aerobic Liberec z Aerobic Centra na sídlišti Kunratická a nyní nově i ze Sport Centra Pavlovice účastní čtyřkolové soutěže v gymnastickém, dance, team a step aerobiku mezi závodníky z ČR a Slovenska.

Tento projekt funguje již devět let, ale v roce 2006, kdy probíhal 1. ročník této velice prestižní soutěže, se Sport Aerobic Liberec teprve zařadil do soutěží pod hlavičkou České gymnastické federace, poté co přestoupil od soutěžního systému pod hlavičkou Českého svazu aerobiku. Zde byl jako oddíl členem již od roku 1997 a účastnil se zde mistrovských soutěží na národní, mezinárodní i světové úrovni. V roce 2007 a 2008, kdy probíhal druhý a třetí ročník Poháru federací liberečtí závodníci pod vedením trenérek a mezinárodních rozhodčích Heleny Niklové a Barbory Svatošové teprve získávali zkušenosti v novém prostředí, s novými pravidly a požadavky. Již v roce 2009 se ale Sport Aerobic Liberec umístil v čele čtvrtého ročníku Poháru federací a letos je to tedy pošesté za sebou, kdy se podařilo zvítězit. Na druhém místě se umístil oddíl ASC Zlín pod vedením Andrey Višňové a na třetím místě byl klub TJ Sokol Kampa Praha s trenérkou Hanou Melounovou.

Letošní rok byl pro tento liberecký oddíl opět velice úspěšný. „Kromě dalšího absolutního vítězství v Poháru federací, se podařilo získat šest titulů mistrů republiky, čtyřikrát se naše závodnice staly vicemistryněmi republiky a třikrát braly bronz," pochlubila se trenérka Barbora Svatošová.

Kristýna Bernátová se stala vítězkou Czech Aerobic open 2014, Slovak Aerobic open 2014 a vybojovala bronz na Světovém poháru v Las Vegas. Juniorka Aneta Chlumská se stala vítězkou Hungarian open 2014 a také zvítězila v anketě Nejúspěšnější sportovci Liberecka v kategorii jednotlivci mládež.

„Byli jsme úspěšným organizátorem 3. kola Poháru federací, který se konal v Home Credit Areně. Chtěly bychom poděkovat Statutárnímu městu Liberec a Libereckému kraji, dále všem sponzorským firmám a také rodičům za celoroční podporu a především závodníkům za celoroční svědomitou práci na trénincích a závodech," doplnila trenérka Helena Niklová.