Semifinále a finále soutěží staršího žactva se konala ve vánočně naladěném obchodním centru Forum, kde se utkali čtyři nejlepší chlapci a stejně tak děvčata. V žácích zvítězil Marek Totušek z Bystřice nad Pernštejnem před Köhlerem (Fecht Club Dresden) a třetí byl domácí Pavel Šimon, který o finále prohrál právě s Totuškem 14:15. Z dalších domácích byl sedmý lepšící se František Šilhán a dále pak byli 12. Matouš Pajer, 16. Tomáš Chramosta, 19. Tomáš Vele a 22. Šimon Pajer.

Mezi děvčaty byla nejlepší Michaela Macko ze Sokola Brno 1 a druhá se umístila Isabela Sedláková z Bystřice nad Pernštejnem. Nejlepší z domácích byla na pátém místě Štěpánka Němcová, na jejímž výkonu se podepsala od začátku sezony již poněkolikáté nemoc. Na dalších místech se pak z Lokomotivy umístily 9. Barbora Hromádková, 12. Lucie Ježková, 14. Vendula Kutílková a 15. Markéta Sklenářová.

JEŠTĚDSKÝ KALÍŠEK. Na snímku je tuplovaný vítěz Totušek z Bystřice.V mladším žactvu mezi chlapci opět zvítězil talentovaný Totušek z Bystřice před Kvapilem ze Sokola Šternberk. Z Libereckých byl šestý Tomáš Chramosta, 8. Matouš Pajer, 9. Petr Hromádka a 15. Tomáš Vele. Z děvčat byla nejlepší další z Moravanek Eliška Malíčková z Bystřice. Z libereckých dívek obsadily pěkné 5. místo Lucie Ježková, 8. byla Vendula Kutílková a 9. Markéta Sklenářová.

Nešermovalo se ale jen v Liberci. V Praze uspořádal USK Praha Turnaj 17. listopadu, kde se rovněž šermovalo fleretem, ale tentokrát senioři a junioři. Liberec reprezentoval Jiří Syřiště, který podal velmi dobrý výkon a přes dvě skupinová kola se probojoval do eliminace. Poté přes opravné zápasy šel až do souboje o finálovou osmičku, který prohrál a obsadil tak velmi pěkné 11. místo a nechal za sebou i některé velmi kvalitní soupeře.

Do Bratislavy, kde se za účasti 250 kordistů ze 37 zemí konal Světový pohár juniorů, se pro zkušenosti vydal liberecký Jindřich Šilhán, který přes veškerou snahu na úroveň soutěže nestačil a obsadil 232. místo.

„Při pořádání sportovních akcí pro mládež, bychom se jen velmi obtížně vyrovnávali s jejich náročností a proto děkujeme za pomoc uvedeným organizacím, firmám a podnikům, jimiž jsou Statutární město Liberec, sportovní fond města Liberec, Agentura regionálního rozvoje Nisa, Izoltherm s.r.o., Centrum Babylon, zábava po celý den pro celou rodinu, JIM tiskárna s.r.o., Libeos s.r.o., ELRA servis s.r.o., DINO-nakladatelství a vydavatelství, Pekárna Šumava, Preciosa a.s., GEA a.s., Aquapark a IQ park centra Babylon, nahrávací studio RESOUND a na závěr tělovýchovné jednotě Lokomotiva Liberec v jejichž prostorech se turnaj pořádal," uvedl trenér Reiner Niesig.