Závod ve Francii byl rozložen na tři dny. „První den se jela čtyři kola po 65 km s třemi testy. Dva byly krosové - extrémní a jedno endurové. Bylo to docela těžké, jezdilo se po lesích, kamenitých cestách,“ přibližuje závod liberecký Jakub Šefr.

Ten byl ve své kategorii první den desátý, druhý den o místo horší. „Opět jsme odjeli čtyři kola, ale bylo to asi nejhorší, protože zapršelo a navíc byla trať dost rozbitá,“ tvrdí. Třetí den se po krátkém, 20km přejezdu odjel závěrečný motokros a country. „To jsme všichni dojeli v pohodě. Byla to taková malá Šestidenní, jelo se jak klubová, tak i národní soutěž,“ dodává Jakub, který si poslední den polepšil a byl osmý, celkově pak desátý.

Milan Engel dojel pátý, druhý a opět pátý (celkově třetí), Patrik Markvart sedmý a dvakrát osmý (celkově sedmý). Ve Francii tak toto české družstvo obsadilo třetí místo.

„Mohl jsem být lepší, ale nepovedl se mi závod v Polsku. Zlepšení bylo v Rumunsku, zajezdili jsme v Transylvánských Alpách a tento podnik ve Francii byl ze všech nejlepší,“ říká liberecký borec, který letos absolvoval Šestidenní ve Finsku a sezonu ukončí endurovým závodem v Uhlířských Janovicích. V juniorské kategorii bude Šefr jezdit ještě dvě sezony.