Liberec Výhru o bod zajistil proměněnou sedmičkou Filip Motejl.

Liberec Handball - HK Bystřice p. H. 35:34 (18:17)

Hrála se velmi rychlá házená, domácím se povedl začátek (6. minuta 6:2) a vše nasvědčovalo, že by v poklidu mohli utkání dovést do vítězného konce. Jenže muška byla vychýlená a čtyřikrát v jasných šancích trefovali tyče. Hosté se však představili jako velmi zkušený tým, chyby domácích okamžitě trestali góly z rychlých protiútoků, a tak poločas skončil hubeným vítězstvím domácích 18:17.

Druhý poločas přinesl velmi vyrovnaný a bojovný souboj, obě mužstva se přetahovala o vedení a tak se schylovalo k dramatické koncovce. Po domácím time-outu v poslední minutě za stavu 33:34 se v následném útoku prosadil nejlepší střelec Burda, hosté následný postupný útok neúspěšně zakončili. A když byl 8 vteřin před koncem na polovině hřiště hrubě faulován Lepieš, přišlo na řadu nové pravidlo a okamžitý sedmimetrový hod pro domácí.

Zodpovědnost vzal na sebe Filip Motejl a svojí pátou brankou ze sedmimetrových hodů v zápase rozhodl o těsném vítězství. Po úspěšné sedmičce už hostům nezbýval čas na zakončení, a tak se Liberečtí mohli radovat z prvního vítězství v prvoligové soutěži.

„Po slibných výkonech v předcházejících utkání jsme reálně pomýšleli na bodový zisk. Jenže jsme nezopakovali výkon ze Strakonic, ztráceli jsme chybnými přihrávkami zbytečně míče, neproměňovali rychlé protiútoky, nedokázali účinně ubránit hostujícího pivota a do konce zápasu se museli strachovat o výsledek," uvedl trenér Jakl.

V příštím kole zajíždí Liberec Handball v neděli 16. října do Jičína, kde se střetne s extraligovou rezervou od 18 hodin.