Liberec v Mexiku velice úspěšně reprezentovalo pod vedením Heleny Niklové a Barbory Svatošové juniorské trio ve složení Aneta Chlumská, Markéta Fléglová a Barbora Dvořáková a v kategorii dospělých Kristýna Bernátová.

V juniorských kategoriích (15 17 let) se představili závodníci z 29 zemí. Na nejvyšších finálových příčkách se podle předpokladu umístili především závodníci z Číny, Japonska, Vietnamu, Ruska, Brazílie, ale také z Maďarska. Liberecké závodnice Chlumská, Fléglová a Dvořáková jsou v juniorské kategorii úplnými nováčky, v letošním roce jsou v této kategorii prvním rokem, přesto se jim podařilo předvést sportovní výkon na velice dobré technické i umělecké úrovni a se známkou 17,800 bodu skončily na velmi pěkném 16. místě. „Pro děvčata to byla nesmírně důležitá sportovní i životní zkušenost. Měly se možnost nejen poměřit se světovou špičkou přímo v závodě, ale také absolvovat s těmi nejlepšími spoustu tréninků před a v průběhu celé soutěže a strávit s nimi i společný čas mimo závod ve svém volném čase," řekla trenérka Svatošová.

Liberecké juniorky budou soutěžit v této věkové kategorii ještě další dva roky. V tom příštím se budou snažit získat nominaci na ME 2015 a o rok později budou bojovat o nominaci na MS 2016. „To budou již zkušenými závodnicemi a budou tak snad mít možnost předvést za sebe to nejlepší," potvrdila trenérka Niklová.

V kategorii dospělých se MS zúčastnili reprezentanti ze 42 zemí. V kategorii jednotlivkyň v konkurenci 50 soutěžících soutěžila a za Sport Aerobic Liberec se na MS nominovala Kristýna Bernátová. Kristýně se bohužel hned v začátku sestavy nepodařila náročná kombinace prvků obtížnosti a tak i přesto, že bojovala až do konce, získala známku 18,500 b. a obsadila 29. místo. „Start na světovém šampionátu je fyzicky a také psychicky velice náročný a právě na této psychické stránce máme ještě oproti světové špičce co dohánět. Naše závodnice jsou výkonnostně na velmi vysoké úrovni, určitě naprosto srovnatelné se závodníky první světové dvacítky, ale zatím se bohužel nepodařilo na nejvyšších soutěžích předvést nejlepší výkony. Třeba se to podaří na Světovém poháru v Las Vegas, kam v tuto chvíli míří i Bernátová," hodnotila Svatošová.