Volejbalový mistr z Liberce je už zase v laufu. Dukla se po tragickém úvodu dere nahoru. Severočeši na sebe nabalili šest extraligových výher v řadě a teď je čeká další výzva v Lize mistrů. V úterý se český šampion představí na palubovce Civitanovy, kde bude chtít navázat na povedený výkon z prvního vystoupení doma proti Rzeszówu, který Liberec obral o bod.

„Výsledky jsme už stabilizovali a já věřím, že teď už se nám bude jenom dařit. Jsem rád, že držíme vítěznou šňůru, a věřím, že nás to posilní do úterního boje v Civitanově," nechal se slyšet na webu klubu trenér Dukly Michal Nekola, jehož tým o víkendu zdolal v repríze finále Brno 3:2.

S Civitanovou hrála Dukla také v minulém ročníku a ve dvou zápasech nezískala ani set. „Můžeme hrát s čistou hlavou, oni musí, protože prohráli v Berlíně. Čeká nás těžký zápas. Nastoupí na nás v plné palbě a my zkusíme vzdorovat a urvat zase třeba bod nebo set," řekl blokař Lubomír Staněk.

Český mistr získal při vstupu do skupiny Ligy mistrů nečekaný bod za domácí prohru s polským celkem Resovia Rzeszów těsně v tie-breaku poměrem 15:17. Teď se pokusí obrat i dalšího favorita na postup.

„Civitanova je favorit skupiny. Prohrála první utkání a v domácím prostředí nebude chtít ztratit další body ani sety. My budeme muset vynaložit maximální úsilí, abychom se jim pokusili něco sebrat. Budu klukům zase říkat, aby neřešili stav a bojovali o balon, který bude před nimi. Věřím, že předvedeme dobrý výkon," řekl Nekola.

„Po nepovedeném vstupu do sezony se začínáme zvedat. Ze začátku to bylo dané tím, že kluci přišli z nároďáku unavení a zranění. Až se dají všichni do kupya budeme se točit, tak půjdeme ještě výš. A možná můžeme překvapit i v Lize mistrů," plánuje Staněk.
Zápas na pobřeží Jaderského moře nedaleko Ancony začne v úterý ve 20.30.