„Na Mittalu jsme vyhráli za necelé dvě hodiny 10:1,“ oplýval před utkáním optimistickou náladou zkušený Josef Medek. Jenže „skutek utek“.

SKST S.P.M. Liberec A - Mittal Ostrava B 5:10

Liberec: Medek a Jahoda 2,5; Borůvka J. a Borůvka L. 0.

Ostravští hráli ve výtečné formě. Za domácí dlouho bodoval jen Medek s Jahodou a utkání bylo vyrovnané. Důležité momenty přišly za stavu 4:4. Jakub Borůvka neproměnil dva mečboly s nejlepším českým juniorem Pavlíkem. Následně Medek podcenil Tomicu (1:3) a ani druhý s bratrů Borůvků Lukáš spolu s Jahodou nenašli recept na své soupeře. Ostrava se tak dostala do výrazného vedení, které už do konce utkání udržela.

SKST S.P.M. Liberec A - Baník Havířov B 6:10

Liberec: Medek a Jahoda 2; Borůvka J. a Borůvka L. 1.

Havířovští byli v nejsilnější sestavě i s Bělorusem Barabanovem a nejlepším hráčem soutěže Benešem. Ujali se vedení hned v úvodu utkání, když vyhráli obě čtyřhry. Ve dvouhrách se body pravidelně střídaly na obou stranách. Liberec bodoval zejména přes Volného a Meluše, který svým obranným stylem přiváděl domácí útočníky do úzkých. Přesto jeho vroubky všichni nakonec otupili. Utkání se rozhodovalo až v poslední sérii. Dobře hrající Jahoda nestačil v pěti setech na Beneše. Medek nedohrál druhý set s Barabanovem, soupeř se zklidnil a důležité utkání dotáhl do vítězného konce. Liberečtí stále bojovali alespoň o remízu. Jakub Borůvka ale nedokázal napodobit svého bratra a Volnému podlehl 0:3. „Mrzí nás zejména porážka s Ostravou. V domácím prostředí bychom ji měli porážet. S Havířovem nás v podstatě porazili dva hráči, kteří udělali dohromady 9 bodů,“ lamentoval po utkání zklamaný Medek. „Velmi jsme si zkomplikovali účast v play-off. Nyní jsme klesli na pátou příčku a za 14 dnů doma hostíme favorita soutěže Králův Dvůr B a silné El Niňo Praha B.“