Skóre utkání sice otevřel domácí Jakub Haša, ale ještě během první třetiny se hosté dostali do tříbrankového vedení. Postupně se trefili Patrik Rozkovec, Prokop Ferdan, Jan Šoltys a Adam Balatka.

V polovině duelu snížili na rozdíl jediné branky Filip Hrabal a Matěj Kostka, jenže Liberec se nenechal zastrašit a i nadále měl vývoj střetnutí pevně pod kontrolou.

Otrokovice se ještě jednou dostaly na dostřel, když na 4:5 snížil Filip Hrabal, ovšem Liberec si zbytek klání nezkomplikoval. Naopak své vedení navyšoval a Pantery nakonec porazil 9:5. FBC získalo tři body a posunulo se v tabulce na osmou pozici.

„Začátky utkání nám vždy vyjdou, co se týče aktivity. Sráží nás ale neproměňování šancí a následné obdržené góly z první šance hostí. Musíme takové góly hodit za hlavu, zvednout se a pokračovat v aktivní hře a proměňovat šance,“ má jasno asistent trenéra Otrokovic Miroslav Koníček, kde jeho tým nejvíc tlačí bota.

„Není možné vynechat jediný souboj v zápase, jedinou přihrávku. V Superlize to týmy umí trestat. Děkujeme soupeři za utkání. My se jdeme připravit na Vítky,“ uzavřel Koníček.

Asistent trenéra Liberce Filip Hanžl si pochvaloval nejen průběh celého zápasu, ale i atmosféru uvnitř týmu před úvodním buly. „Od příjezdu super nálada týmu se promítla do celého zápasu. Díky soupeři i rozhodčím za zápas.“

V dalším kole se florbalisté Liberce střetnou v domácím prostředí s pražskou Spartou. Utkání je na programu v sobotu 26. října od 20.00 hodin ve SH ZŠ Dobiášáva.

Potrápí Liberec favorita?