Zatímco před lety byla v sázce špička tabulky, když ne zrovna titul, momentálně se oba kluby ze severu nacházejí v diametrálně odlišné výkonnostní kondici…

Jasno mají i bookmakeři, kteří na výhru ambiciózní party z Podještědí vypsali titěrný kurs 1:1,03, zatímco domácím jednoznačně nevěří. Důkazem je fakt, že když u sázkové kanceláře vsadíte sto korun a překvapení nastane, vyinkasujete podle včerejšího odpoledního kursu rovných 750 korun! Žádný jiný ze čtyř sobotních zápasů 6. kola nejvyšší soutěže nemá karty rozdané až tak odlišně.

„Liberec je stoprocentní favorit, víme, že si k nám jede pro povinné tři body. Časy se mění, dnes se měří dva kluby z opačných pólů tabulky. Dukla má na každém postu jmenovitě lepšího hráče. Naší malou naději je, že i když Liberec nemá ve zvyku soupeře podceňovat, tak v podvědomí nenastoupí zcela koncentrován. Svoji roli může sehrát i bojovnost, na kterou náš mladý tým hodlá vsadit. Určitě se předem nevzdáváme," prohlásil Miroslav Přikryl, manažer ústeckého SKV. Tedy předposledního 11. týmu extraligy.

Zatímco skromná ústecká parta poslední čtyři zápasy prohrála, Dukla nabírá po pomalejším rozjezdu dech. Po ztrátách doma se Zlínem a Ostravě dokázal Liberec naskočit na vítěznou vlnu. Za hodinku vyhrál ve Starém Městě i ve čtvrtek doma proti Příbrami. Vždy hladce 3:0.

„Tak samozřejmě do Ústí nad Labem jedeme jako favoriti, ale nemůžeme nic podcenit. Oni třeba ve čtvrtek vedli v jednom setu v Ostravě 23:22, jeden dokonce vyhráli a to není jen tak. Nesmíme jim nechat čichnout, protože oni jsou schopní se chytit a pěkně každému zatopit. Musíme být stejně koncentrovaní jako teď s Příbramí," apeluje na svěřence liberecký trenér Michal Nekola. Nejen pro zkušeného kouče, jenž dříve působil právě v Ústí nad Labem, bude zápas pikantní. Oba kluby k sobě mají blízko. V Liberci působí řada bývalých ústeckých opor, v Ústí nad Labem dostávají zase prostor hráči, kteří by v našlapaném libereckém kádru tolik herního vytížení sotva obdrželi.

A pro Ústí je zápas zajímavý i v tom, že pokračuje v hodně těžké sérii. Má za sebou bitvu s vedoucím Zlínem (0:3) i mistrovskou Ostravou (1:3). „A teď Liberec. Další kandidát na finále, možná i na titul. My chceme navázat na dobré momenty z posledních zápasů. Bohužel se ukázalo, že nám chybí zkušenost a vyzrálost. Říkám, že jsme mistry prohraných koncovek, v poslední době jsme jich o dva body ztratili už šest," zalitoval ústecký manažer Přikryl.