něhové podmínky mu v tréninku zatím vůbec nepřály, a proto se s prosbou o podporu obrací přímo na sportovní fanoušky v regionu.

Před rokem se Franckemu zejména díky fandům z Jablonce a blízkého okolí podařilo získat výraznou podporu pro 700km dlouhý ultramaraton na Yukonu a jedná se doposud o nejúspěšnější kampaň na portálu Sportstarter.cz. O něco podobného se chce pokusit nyní i Dan Honzig, kterého mohou místní pravidelně potkávat při trénincích na Tanvaldském Špičáku, kde se věnuje i mladším lyžařským nadějím. Sám se ovšem potýká s nedostatkem prostředků pro trénink i závody. „Akrobatické lyžování není v Česku příliš populární sport, a tak je velmi obtížné sehnat sponzory z řad firem", potvrzuje Honzig ve videokampani.

Akrobatický lyžař z Jablonce Daniela Honziga.

Jízdu v boulích proslavily v naší zemi jablonecké sestry Nikola a Šárka Sudovi, které však již své kariéry ukončily. Daniel Honzig je tak v této disciplíně ve svých 23 letech naší největší nadějí pro účast na Zimních olympijských hrách 2018 v Pchjongčchangu. „Mým cílem je zapojit se do celého seriálu Světového poháru", říká talentovaný reprezentant, který loni na Mistrovství světa skončil na 33. místě.

V nadcházejících měsících čekají Daniela Honziga závody Evropského poháru ve Francii, Švýcarsku a Rakousku. Právě na tyto závody mohou fanoušci Danovi přispět a pomoci mu tak přiblížit se jeho cíli. Odměnou podporovatelům může byt osobní trénink s Danem na sněhu i na trampolíně nebo podepsaná závodní lyže.