Nejprve se 12 závodníků proměnilo z plavců ve vyznavače lyžařského běžeckého sportu a spolu se svými trenéry absolvovalo tradiční týden kondičního soustředění na Horních Mísečkách v Krkonoších. Ti nejzdatnější zvládli naběhat okolo 120 km a prostor zůstal i pro tradiční výlet, závody a karneval v maskách.

Poté se již věnovali plavci svému oboru a následujícím třem závodům. První závodní cesta vedla šestici starších plavců (13leté a starší) do Neratovic na Pohár ve sprintech. Po sečtení bodových hodnot všech čtyř padesátek dopadli slávisti ve svých kategoriích následovně: Mezi 13 až 14letými Trávníčková desátá, Kořínková jedenáctá a Jurčíková třináctá z 52 startujících děvčat. Popovič byl na 29. místě ze 44 chlapců, v kategorii dorostu a dospělých Brebtová obsadila 19. místo z 38 a Kořínek 29. místo ze 45 bodujících. V dalších závodech se nejvíce dařilo Trávníčkové, která v závodě 100 m znak zvítězila za 1:14,47. Na tomto utkání se představilo 250 závodníků ze 26 českých klubů a svou přítomností ho ozdobily hned dvě ze tří nejlepších českých plavkyň Chocová z České Lípy a Závadová z Ostravy.

Ve stejný den startovali mladší plavci (11letí a mladší) v Mladé Boleslavi na tradiční Vlnce. Zde se nejvíce dařilo a až na stupně vítězů se probojovali ve stejném závodě na 100 m prsa a obsadili shodně 3. místo mezi 9letými dívkami Blažková (2:00,6) a mezi 10letými chlapci Čihula (2:10,5). Další členové výpravy byli zatím bez stupňů vítězů, ale s množstvím nejlepších osobních výkonů: Kozderková, Mutori, Pavlů, Vencálková, Fábera, Fojtíček, Hellmich, bratři Jurčíkové a Moc. Zde startovali borci z 15 klubů.

Následující týden se v brzkých ranních hodinách vypravilo 20 plavců do Chomutova na oblastní přebor družstev. Cílem plavců Slavie nebyla honba za co nejvyšším počtem bodů, ale záměr vyzkoušet si disciplíny, které nejsou pro jednotlivé závodníky tzv. jejich nejlepší a tradiční a nechat zazávodit začínající mladé plavce společně s jejich „vzory". Z dvacítky plavců si hned čtrnáct vytvořilo při svých startech nadpoloviční většinu osobních rekordů, což je vzhledem k úplnému začátku letní sezóny velký příslib pro nadcházející měsíce. Během závodů absolvovala čtveřice plavců mimo vlastní starty i praktickou část zkoušek na 3. třídu rozhodčího plavání, takže mohou rozšířit řady oficiálně proškolených plaveckých rozhodčích: Kořínková, Urbanová, Zrůstová a Čížek. „Pouze závodili" Blažková, Brebtová, Kořínková, Koubovská, Trávníčková, Vencálková, Vencelidesová, Blažek, Čihula, Dlouhý, Duda, Holásek, Moc, Popovič, Přibyl a Sázavský. V kategorii žen se na start postavilo 14 družstev, mezi muži 15 týmů, dívky Slavie skončily sedmé a muži jedenáctí.

MLADŠÍ PLAVCI. V Mladé Boleslavi startovali liberečtí plavci ze Slavie na Vlnce.