V Pardubicích proběhlo 3. kolo Českého poháru Velká cena. Těchto závodů se zúčastnili plavci většiny českých a několika slovenských klubů. V některých závodech přesáhl počet startujících devadesátku. Pro členy reprezentačních družstev to byla další příležitost k plnění limitů na ME a MS. Slavii reprezentovaly sestry Kořínkovy, kdy Hana (nejmladší ročník ve startovním poli) se nejlépe umístila na 33. místě na 400 m polohový závod, stejně mladá Trávníčková v tomto závodě obsadila 27. místo a Eliška Kořínková doplavala osmadvacátá na 200 m motýlek.

Na Velké ceně Varnsdorfu startovalo nakonec po mnoha odhláškách 14 závodníků Slavie Liberec a mezi 150 plavci ze 14 českých klubů byli hodně vidět. „Hned devět z nich se probojovalo ve svých kategoriích až na stupně vítězů a získali hezkou kolekci 30 medailí za 14 prvních, 11 druhých a pět třetích míst," chválila trenérka Jaroslava Nýčová.

Na zisku medailí se podíleli šestkrát první Brebtová, třikrát první a jednou druhý Čihula, dvakrát první a třikrát druhý Tuž, dvakrát první, jednou druhý a dvakrát třetí Duda, jednou vítězný Jurčík, třikrát druhý a dvakrát třetí Jurčíková, stříbrná a bronzová Bursová a shodně jedno druhé místo vybojovali Blažková a Moc.

Zbývající závodníci nepronikli až na stupně vítězů, ale i oni si vytvořili spoustu osobních rekordů: Tužová, Vencálková, Vencelidesová, Hellmich a Holásek.